Vinterens produktnyheter i MENY

I løpet av februar vil mange nye produkter finne veien inn i MENY-butikken nær deg. Blant annet vil du finne nyheter som enkel gourmetmat, spennende middagskonsept med fersk fisk, ny produktserie for vegetarianere og veganere, og produkter som gjør middagen enklere.

Kos for alle

Snackshylla er ofte første stopp når kundene skal sjekke ut årets nyheter. Tradisjonen tro så kommer Freia også i år med en ny type melkesjokolade og i år er det cocos som gjelder. Er du glad i det mer salte kan du glede deg over den nye serien til Maarud, Olivio, stekt i olivenolje for ekstra god smak. Her kommer det en variant med salt og en med paprika og pepper.

Litt sunnere

Er du en av mange som elsker å kose deg men samtidig må passe på at det ikke blir for mye av det gode? Ja, da har produsentene gode nyheter til deg. Det kommer en helt ny serie fra Nidar kalt «Vill». Med mer kakao og masse melk har denne sjokoladen en fyldig, mild og rund smak. Melkesjokoladen har 30 prosent mindre sukker enn vanlig sjokolade og kulene med bringebær har hele 58 prosent frukt.

-Det er en tydelig trend at flere og flere produsenter tilbyr sunnere og «lovlig» snacks denne vinteren. Andre eksempler på dette er vaffelmiks fra Toro med fullkornmel, melkefri is fra Hennig Olsen og linsechips fra Maarud med 40 prosent mindre fett, sier kommunikasjonsrådgiver i MENY, Eli Strand.

Fiskemiddag på 1-2-3

Hos MENY får du et nytt middagskonsept som gjør det enkelt å spise fisk. Med middagskonseptet "Fisk på 1-2-3" får du en ny og spennende middag hver uke - bestående av fersk fisk fra fiskedisken med godt og passende tilbehør. Dersom fiskemiddagen ikke faller i smak, kan du sette sammen din egen fiskemiddag ved å plukke og mikse marinert fisk fra fiskedisken og spennende tilbehør anbefalt av MENYs matarbeidere.

Gourmet på enkelt vis

En annen sterk trend denne vinteren er enkel gourmetmat. Mange ønsker å lage maten fra bunnen av, men de fleste av oss har ikke tid til å tilbringe hele dagen på kjøkkenet.

-Forbrukerne vil ha ekte mat med råvarer av høy kvalitet. Samtidig skal det gjerne være langtidsstekt mat med hjemmelagde suser laget fra bunnen av. Problemet er bare at vi ikke har tid til dette, og da trenger mange av oss litt hjelp i en hektisk hverdag, sier Eli Strand.

Hun viser til at mange av produsentene har laget enkle løsninger som ikke går på bekostning av smak og kvalitet.

-Pork Wings fra Jæren Smak er et godt eksempel på slowfood som er gjort tilgjengelig for folk på farten. Her er svineknoken kokt mør på forhånd og marinert med akasiehonning og rød chili. Forbrukeren trenger kun å varme opp svineknoken men kan likevel servere en langtidsstekt rett, sier hun.

Toro gjør det også enkelt å trylle frem gourmetmat, når de lanserer sin nye serie med baser, som gjør det enkelt å lage ordentlig middag- uansett dag. Her kan du enkelt trylle frem en god «hjemmelaget» rett, enten du foretrekker viltgryte, tikka masala, eller simpelthen en god rødvinssaus.