Økologiske matskatter fra hele landet

MENY-Lauget har reist fra fylke til fylke og funnet unike økologiske matskatter fra hele landet.

Vi er også opptatt av lokale mattradisjoner. MENY-Lauget har reist land og strand rundt for å finne frem til unike matskatter fra de ulike fylkene som har satt sitt preg på den norske matkulturen. Vi har funnet over 2000 produkter fra rundt 450 lokale produsenter med fokus på håndverk og tradisjon, som deler vår lidenskap for god mat.

Les også: Norges Matskatter

Naturlig smak av norsk natur  
Flere av disse deler også MENYs lidenskap for økologisk landbruk. Utvalget er både stort og variert. Felles er at det er råvarer av førsteklasses kvalitet. En av våre leverandører som brenner for økologi er Homlagarden som er Norges største produsent av økologisk kalkun. 

- Homlagarden sin kalkun går fritt på beite hver dag. De får økologisk fôr og mye mosjon. Dette gjør at fuglene får en senere og naturlig vekst som gir kjøttet fylde, farge, konsistens og smak av beste kvalitet, forteller Bjørn Brynjolf Pedersen i Homlagarden. Les også: Prisvinnende økologiske kalkuner

Glade griser i Vestfold
Økologisk landbruk stiller krav til bedre dyrevelferd og bygger på et helhetlig perspektiv, hvor produksjonen skal bidra til et sunnere naturmiljø. En av MENYs Matskatter, Grøstad Gris, la om til økologisk drift i 2007, etter at de på gården hadde begynt å registrere at blant annet meitemarken hadde blitt borte.

- Dyrene spiser det de finner ute i naturen i tillegg til et rent økologisk fremstilt kraftfor. Kjøttet fra Grøstadgrisen har derfor naturlig smak av norsk natur, forteller Gry Beate Knapstad i Grøstad Gris.Les mer: Heldiggrisene på Grøstad 

Fra havregryn til meieriprodukter 
Blant MENYs Matskatter finner du også økologisk platetørka havregryn fra Volda Elektriske Mylne, økologiske egg fra Holte Gård, økologisk ost fra Den Blinde Ku og økologiske produkter fra Rørosmeieriene.

Utvalget av MENY Matskatter varierer fra fylke til fylke, og fra butikk til butikk. Se oversikt over alle MENY sine Matskatter her.