Størst på økologi, også i julen

MENY har det største og beste utvalget av økologisk mat. Hva med å sette en økologisk Matskatt på menyen denne julen?

I MENY er vi lidenskapelig opptatt av mat, for vi tror at den som spiser bedre også lever bedre. For deg som ønsker å spise økologisk har vi det største og beste utvalget av økologisk mat.

Vi er også opptatt av lokale mattradisjoner. MENY-Lauget har reist land og strand rundt for å finne frem til unike matskatter fra de ulike fylkene som har satt sitt preg på den norske matkulturen. Flere av disse deler også MENYs lidenskap for økologisk landbruk.

Ring julen inn med en lokal matskatt 

Fra Homlagarden som er Norges største produsent av økologisk kalkun til Grøstad Gris som leverer førsteklasses økologiske julepølser. Utvalget er både stort og variert. Felles er at det er råvarer av førsteklasses kvalitet. 

Økologisk kalkun

Homlagarden er Norges største produsent for økologisk kalkun. Hver morgen flakser hundrevis av kalkun ned mot frukttre og grønne bakker i Hardanger. Her mesker de seg i naturenger med blomster og frodig gress, ville bær og urteplanter. De lever glade dager i det fri og nasker til seg litt eple og plomme i ny og ne. På ettermiddagen vandrer de hjem til kveldsmat og hvile. Slik blir det prisvinnende kalkunprodukter av.

Inspirasjon! Ta kalkunen inn i en av de mange hverdagsmiddagene i desember. Tagliatelle med kalkun og fløtesaus


Økologiske julepølser og medisterkaker

Julepølser og medisterkaker hører for mange til julemiddagen. Hos Grøstad Gris får du blant annet økologiske julepølser og medisterkaker. Les mer om deres juleprodukter her. Grøstad Gris la om til økologisk drift i 2007, etter at de på gården hadde begynt å registrere at blant annet meitemarken hadde blitt borte.

- Dyrene spiser det de finner ute i naturen i tillegg til et rent økologisk fremstilt kraftfor. Kjøttet fra Grøstadgrisen har derfor naturlig smak av norsk natur, forteller Gry Beate Knapstad i Grøstad Gris.

Økologiske meieriprodukter

Økologisk fløte, rømme og smør fra Rørosmeieriet har utspring fra rike mattradisjoner og gode råvarer fra Rørostraktene. Perfekt til julebaksten, rakfisken og desserten.

Inspirasjon! Bruk fløte fra Rørosmeieriet og lag tilslørte bondepiker og eplemos.  

Økologisk i glasset

Visste du at eplemost er perfekt som et alkoholfritt alternativ til julematen? Den friske smaken er med på å rense opp etter fet mat som ribbe og pinnekjøtt. Eplemost fra Egge Gård inneholder fruktkjøtt, som har stor betydning for smaken. Blant Matskattene finner du også epledrikk fra Askim Frukt- og Bærpresseri og eplemost fra Balholm.

Økologisk på frokostbordet

Frokost er en viktig del av julen, enten man velger å kalle det julefrokost, brunsj eller lar den strekke ut i en lunsj. Hva som står på bordet til alle disse tre måltidene er gjerne det sammen: godt brød, eggerøre og godt kjøttpålegg. Blant MENY sine økologiske Matskatter får du blant annet kjøttpålegg som servelat og skinke fra Grøstad Gris, økologiske egg fra Holte Gård, økologisk ost fra Den Blinde Ku og økologiske produkter fra Rørosmeieriene.

Vi gjør oppmerksomme på at utvalget vil variere fra butikk til butikk.