Pølser på nye måter!

Pølser på nye måter!
Pølser spises over hele verden, og det finnes utrolig mange varianter med ulike smaker og krydder. Pølsen fungerer like godt som et eget måltid eller som et supplement til gryteretter, salater, pastaretter og pai.


Hvis du skal på fjellet i påsken er cowboygryte genial hyttemat. Enkelt og godt! herer supert som en god lunsj hvis du skal mette mange munner. 

Kokkens tips: Hvis du skal servere mange pølser kan det være lurt å steke dem i en stor ildfast form i ovnen! Ha gjerne i cherrytomater og friske urter. 

Prøv også Grove pølser med grønn potetmos.

For en litt sunnere variant kan du lage en god pølsesalat med eple og peanøttsaus. Bruk gjerne en grov pølse med litt smak – for eksempel chili eller urter. Jacobs Utvalgte har mange spennende varianter. 

Smart tips: I en gryterett eller ovnsrett med pølse, er det enkelt å lure inn flere type grønnsaker til barna! 

Prøv Pølseform med grønnsaker og pesto. 

Hva med å ha pølse fredagstacoen?

Bruk gjerne pølser med pikant smak av chorizo eller krydder. Prøv også kielbasa – som har fyldig røkt smak med krydder og hvitløk.

Kokkens tips: Ha rucola i pølsetacoen. Rucola har en mild smak av sennep og er perfekt til pølser!

Urtepølse i en kremet saus med grønnsaker er supert til spaghetti.

En annen pølse som er selvskreven til pasta er Sasiccia. Denne har italienske smaker og er godt krydret uten at den blir for hot.

Morsomt tips for barna: Stikk 4-5 spaghettistrå gjennom tykke skiver av pølse og la det koke sammen. Da får du et morsomt resultat som barna vil elske!

Innmaten i en Salsiccia-pølse kan klemmes ut og stekes som små kjøttboller. Smakfullt til både pasta og til pizza!

Salchicha fungerer like godt i en salat med parmaskinke og parmesan.

Husk en god potetsalat til pølsene. Den kan lages i mange varianter, her er en utgave med pikant smak av vinaigrette, kapers og rødløk.

Barnas favoritt: Lag innbakte pølser i ferdig eller hjemmelaget pizzadeig. Skjær deigen i strimler og snurr rundt pølsene. Stek i 15 minutter og nyt.

Morsomt tips: La barna skrive navnet sitt i deigen med en kniv før den stekes!

Også på tur er det godt med innbakte pølser. Bruk for eksempel pinnebrød, og rull inn pølsene før du drar på tur. Legg i matboks med mellomlagspapir, så er alt klart for grilling på bålet. Denne varianten med chorizo har ekstra smak og fylde

Turtips: Pakk grove pølser i hvetetortilla med litt revet ost. Ha i folie, og grill på bålet!

Mange ulike pølser på grillen? Merk pølsene med ulikt antall snitt og kryss, så alle er sikre på at de får sin egnen pølse. Snitting før grilling unngår også at pølsene sprekker.

Bytt ut lompen med fin eller grov tortilla. Da får du plass til mer sunt tilbehør til pølsen, som for eksempel en god kålsalat.

Se oppskrift på pølsewrap med kålsalat.

Ønsker du en utfordring? Lag pølser og pølsebrød fra bunnen av. Klikk her for oppskrift på minipølser med dijonsennep, løkmarmelade og pepperrotkrem.