Smakfulle påsketradisjoner

Selv om ikke påsken lenger er like høytidelig for alle, er det fremdeles noen råvarer som har sterke påsketradisjoner – blant annet egg, lam, appelsin, marsipan og sjokolade! Her får du de beste tipsene til påskematen.

Det skaper god stemning å samle hele familien eller venneflokken til en nydelig lammemiddag. La deg inspirere av Middelhavet med denne deilige oppskriften:

Morsomt tips: Legg en personlig beskjed til alle under tallerkenene med navnet til en kjent person de skal oppføre seg som under middagen. Ingen må si hva de har fått. Dette blir garantert gøy!

En luftig omelett fylt med ulike ingredienser er perfekt kos og næring før skituren.

Påsketips: Ikke kast eggeskallene – men ta med barna på eggblåsing, så kan du pynte eggene og bruke resten i omeletten! Stikk hull i hver ende av egget og blås forsiktig ut innholdet.

Godt tips: Skal du servere bacon til eggene? Stek baconet i ovnen, så sparer du plass på stekeplatene til å varme annen mat og du slipper stekeos.

Appelsiner er frisk og sunn påskemat. Men være litt kreativ og prøv noe nytt – denne knallgode appelsinsmoothien med chili kommer til å bli en ny favoritt. En C-vitaminbombe!

Enten du skal sitte i solveggen eller gå på tur, er en god kakao et must!

Krydre med kanel, chili eler muskat.

Appelsin, kvikklunsj og pølser er turmaten som har blitt en favoritt hos nordmenn, men det kan også være gøy å eksperimentere litt.

Pinnebrød er enkelt og knallgodt på bålet!

God mat kan få små ben til å gå langt. Ekstra belønning og barnevennlig mat er alltid smart. Hva med å ha med disse pizzasnurrene på tur?

Søtt triks: Hvis du har en søtmums med deg på tur, er banan og sjokolade med nøtter perfekt i folie på bålet. Vent i ca 5 minutter og nyt! Eplebåter med kanel er også godt å varme i folie.

Kokkens tips: Lag din egen fruktnøtt. Hakk ulike typer nøtter og spre de på en bakepapir med rosiner. Smelt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold og hell jevnt over hakkede nøtter og rosiner. La blandingen stivne før du deler den opp. Litt ekstra energi til turen!

Etter skituren er det lov å kose seg litt ekstra, disse bamsebollene med vaniljekrem kommer til å gå rett hjem hos barna!

Morsomt tips: Du kan også forme bollene som harepuser eller kaniner. Bruk en saks for å klippe til kaninører, eller lag harepuser som på bildet. Husk rosiner til øyne! Hvis du vil ha litt ekstra pynt er “melis-pels” kjempegodt på toppen.

Har du appelsiner og egg til overs?