Ukesmeny til påsken

Ukesmeny til påsken
Enten du skal på hytta, på landet, være hjemme eller reise bort til venner eller familie – påsken er tiden for gode måltider. Men hva skal du spise?

Her har ferskvaresjef, Emil Myrvang, samlet den ultimate påskemenyen.  

Bon appetitt og god påske!  

Fredag: Chili con Carne

Litt lei av taco, men ikke helt klar for å forlate tex-mex-verden? Bytt ut fredagstacoen med Chili con Carne!

Retten er enkel å lage og kan tilpasses etter eget ønske. Ikke glad i sterk mat? Bruk lite chili. Glad i sterk mat? Bruk mye chili! Vegetarianer? Lag chili sin carne!

- Chili con Carne lager seg mer eller mindre selv og er perfekt helgemat enten du nettopp har kommet på hytta eller skal tilbringe kvelden hjemme i sofaen, tipser Emil.

https://meny.no/oppskrifter/Biff/Chili-con-carne/

Lørdag: Lammefrikasse

Nyt en deilig lammefrikasse og kjenn påskefølelsen bre seg. Saftig og mørt lammekjøtt, sammen med friske og sprø grønnsaker i en kremet saus - kan det bli bedre?

- Lammefrikasse er perfekt å lage på en lørdag hvor man gjerne har litt ekstra tid, forklarer Emil

- Og du? Denne er like lett å lage på hytta som hjemme.

https://meny.no/oppskrifter/Lam/Klassisk-lammefrikasse/

Palmesøndag: Stekt torsk med bacon og potetmos

Palmesøndag er dagen for en sikkerlig søndagsmiddag. Torsk smaker utmerket sammen med bacon og potetmos – og dessuten er den både rask og enkel å lage.

https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Torsk/Stekt-torsk-med-bacon-og-potetmos/

Mandag: Indrefilet  

Uansett om du har ferie eller er tilbake på jobb - det er tross alt påske, så hvorfor ikke slå på stortromma med biffmiddag på en mandag?

Server Jacobs Utvalgte indrefilet av storfe sammen med Jacobs Utvalgte bearnaise. Server sammen med cherrytomater og en frisk, blandet salat som tilbehør. TIPS! Krydre indrefileten med Jacobs biffkrydder for en ekstra smakfull opplevelse.

Tirsdag: Grillet laks

Lyst til å ta middagen i solveggen? Eller kanskje bare på verandaen? Du trenger ikke leve på grillpølser av den grunn – å grille laks er kjempe enkelt og utrolig godt.

- Legg laksen med skinnet ned på en glovarm grill og la den ligge i 6-8 minutter (laksen skal være lyserosa når den er ferdig), forklarer Emil. 

Med en deilig mango- og avokadosalat er du good to go.

https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Laks/Grillet-plankelaks-med-mango--og-avokadosalat/

Onsdag: Nakkekotelett med gratinert brokkoli og purre

Gi påsken en smak av middelhavet! Nakkekoteletter smaker himmelsk sammen med deilig gratinert brokkoli og purre. Så sunt, og så godt.

https://meny.no/oppskrifter/Svin/Koteletter/Nakkekoteletter-med-gratinert-brokkoli-og-purre/

Skjærtorsdag: Hamburger

Med Jacobs Utvalgte Angusburger og Jacobs Utvalgte burgerbrød har du et realt festmåltid.

- Jacobs Utvalgte Angusburger og kvernet storfekjøtt leveres av vår kvalitetsleverandør Prima Jæren. Dette er en hamburger som er svært rik på smak og som passer til det meste, forklarer Emil Myrvang. 

https://meny.no/Tema/Burger/Tilbehoret-som-gjor-burgeren-latterlig-god/

Langfredag: Ring påsken inn med pannekaker!

Pannekaker slår aldri feil, og hvert fall ikke på langfredag. Det er enkelt å lage, likt av alle og uendelig med muligheter.

Lag de vanlige med hvetemel, grove med havregryn, søte med banan eller supersunne med squash. Server med jordbær- eller blåbærsyltetøy, sukker eller brunost, eller fyll pannekakene med ost og skinke.

Psst! Hvis det blir pannekaker til overs er det perfekt å servere som frokost dagen etter. Topp med lønnesirup og valnøtter for en amerikansk vri.

https://meny.no/oppskrifter/Pannekaker/Pannekaker/

Påskeaften: Langtidsstekt lam

Hva er vel bedre enn å servere deilig lammelår på selveste påskeaften? Enten om du skal samles rundt bordet med familie eller venner – lammelår med godt tilbehør er en garantert vinner hos både store og små.  

- Selv om steketiden er lang – opptil 6 timer – er det absolutt verdt å vente på, forteller Emil. 

- Dessuten lager jo lammet seg selv, så jeg kan legge ut på en lengre skitur mens lammet er i ovnen.

https://meny.no/oppskrifter/Lam/Lammelar/Langtidsstekt-lammelar/

Første påskedag: Vegetarisk lasagne

Etter mange dager med kjøtt til middag kan det være deilig for både kropp og miljø med en kjøttfri dag. Bytt ut kjøttdeigen med spinat og lag en fantastisk lasagne full av smak!

https://meny.no/oppskrifter/Pasta/Lasagne/Vegetarlasagne/

BONUSTIPS!

Når påsken er på sitt beste og sola skinner er det bare én ting å gjøre. GRILLE!

Med produkter fra Jacobs Utvalgte blir grillmiddagen raskt litt bedre, enten du skal grille i skogen, på fjellet, i parken eller rett og slett på terrassen. Prøv Jacobs oste- eller siciliana picante-pølser, foccacia med oliven, aioli og pølsebrød  og voilà – en eksklusiv og velsmakende, men samtidig lettvin grillmiddag.