Ukesmeny til påsken

Ukesmeny til påsken

Enten du skal på hytta, på landet, være hjemme eller reise bort til venner eller familie – påsken er tiden for gode måltider. Men hva skal du spise?

Her har ferskvaresjef, Emil Myrvang, samlet den ultimate påskemenyen.  

Fredag: Chili con Carne

Litt lei av taco, men ikke helt klar for å forlate tex-mex-verden? Bytt ut fredagstacoen med Chili con Carne!

Retten er enkel å lage og kan tilpasses etter eget ønske. Ikke glad i sterk mat? Bruk lite chili.

Glad i sterk mat? Bruk mye chili!

Vegetarianer?

- Chili con Carne lager seg mer eller mindre selv og er perfekt helgemat enten du nettopp har kommet på hytta eller skal tilbringe kvelden hjemme i sofaen, tipser Emil.

Lørdag: Lammefrikasse

Nyt en deilig lammefrikasse og kjenn påskefølelsen bre seg. Saftig og mørt lammekjøtt, sammen med friske og sprø grønnsaker i en kremet saus - kan det bli bedre?

- Lammefrikasse er perfekt å lage på en lørdag hvor man gjerne har litt ekstra tid, forklarer Emil. Den er også like enkel å lage på hytta som hjemme.

Palmesøndag: Lettsaltet torsk med erter og serranoskinke

Palmesøndag er dagen for en skikkelig søndagsmiddag. Torsk smaker utmerket sammen med erter og serranoskinke – og dessuten er den både rask og enkel å lage.

Mandag: Indrefilet av okse med potetmos og ovnsbakte tomater

Uansett om du har ferie eller er tilbake på jobb - det er tross alt påske, så hvorfor ikke slå på stortromma med biffmiddag på en mandag?

Lag en saftig biff med rask peppersaus, hjemmelaget potetmos og ovnsbakte tomater. For en ekstra god biff velg gjerne Jacobs Utvalgte indrefilet og krydre med Jacobs Utvalgte biffkrydder for en ekstra smakfull opplevelse.

Tirsdag: Laks i form med creme fraiche og appelsin

Appelsinen kan brukes til mye mer enn som fast følge på skituren. Ta den med inn på kjøkkenet og la den få være en del av middagen, tipser Emil.

Laksefilet i kremet saus med smak av sweet chili og honning, med appelsin, grønnkål og poteter bør absolutt prøves. En veldig god lakserett som passer spesielt godt til påsken. Granateplekjerner og frisk koriander på toppen setter prikken over i'en på denne retten.

Onsdag: Elgkarbonader med soppstuing

Saftige elgkarbonader med kremet soppstuing, poteter og grønnsaker er et middagstips som hele familien vil like. Og det beste av alt er at du lett lager den på under 20 minutter så du ikke trenger å bruke mye tid på kjøkkenet!

Skjærtorsdag: Svinefilet med bakt potetsalat og appelsin

Helstekt indrefilet av svin er magert, mørt, enkelt å tilberede og smaker fantastisk. Denne oppskriften med bakt nypotetsalat og appelsin er en sikker vinner på middagsbordet! 

Langfredag: Ring påsken inn med pannekake i langpanne!

Pannekaker slår aldri feil, og i hvert fall ikke på langfredag. Prøv denne varianten med bacon og ost som stekes i ovn, så slipper du å steke pannekakene enkeltvis. Du sparer tid og energi og resultatet blir kjempegodt. 

Server gjerne med en frisk grønn salat ved siden av, tipser Emil.

Påskeaften: Helstekt lammelår med rotgrønnsaker

Hva er vel bedre enn å servere deilig lammelår på selveste påskeaften? Enten om du skal samles rundt bordet med familie eller venner – lammelår med godt tilbehør er en garantert vinner hos både store og små.  

Første påskedag: Vegetargryte med kokosmelk

 

Etter mange dager med kjøtt til middag kan det være deilig for både kropp og miljø med en kjøttfri dag. Denne gryteretten med kikerter, bønner, grønnkål og kokosmelk er proppfull av smak og må oppleves!