Matpakkene barna kan lage selv

Matpakkene barna kan lage selv

Selvgjort er velgjort, og barna spiser ofte mer av matpakken når de har vært med å lage den selv. Det er gøy å smake på noe man har vært med å forberede!

Ha ekstra brød i brødkurven og litt ekstra pålegg på bordet, så kan barna lage matpakken mens de spiser frokost. Hvis du vil være enda mer effektiv er det lurt å ta med barna på matpakke-laging kvelden før, så slipper dere stress på morgenen.

En matboks med flere rom er et fint utgangspunkt for å lage en spennende matpakke.

Små fingre passer sammen med små matvarer! Babygulrøtter, cherrytomater og blåbær er perfekt for å få i seg litt ekstra vitaminer.

 • kr 39 90

  kr 228,00/kg

  Blåbær

  175g Shake Cevita

Basisen for en god matpakke er godt brød – men variasjon er alltid bra. Polarbrød med fullkorn, grove wraps og lompe er kjapt og godt! Med smøreost og kjøttpålegg blir det enkelt for poden å smøre sin egen matpakke.

Kokkens tips: Hvis du bruker smør på brødskiven er det viktig å ha det romtemperert. Da er det ikke hard når barna skal smøre matpakker!

Hvis barna vil ha knekkebrød i matpakken er det lurt å la de pakke knekkebrød og pålegg separat.

Müsli er kanskje den enkleste matpakken av alle. Lett for barna å lage, og godt for de å spise! Ha litt müsli, granola eller frokostblanding  i matboksen og et lite porsjonsbeger med yoghurt ved siden av.

Slik lager du din egen granola. 

La barna få pynte matpakken med litt frukt. Bær, stenfrie druer og banan er favorittfrukter som det er lett å spise!

En eplekutter er en rimelig og god investering for å lage eplebåter på en kjapp måte.

Kokkens tips: Bruk vakumposer til frukten så holder den seg frisk hele dagen! Les mer her.  

Fruktposer holder kuttet frukt og grønnsaker friske og fine hele dagen. Fruktposer holder kuttet frukt og grønnsaker friske og fine hele dagen.

Det er stas å ha litt sunn snacks ved siden av. Tørket frukt, mandler og grissini gjør seg godt i matpakken!

Barn elsker banan på brødskiven! Send med en liten plastkniv så de kan skjære opp bananskiver på skolen – så blir ikke bananen brun.

 • kr 5 02

  180 g

  kr 27,90/kg

  Bananer

  Bama