Fra klassisk to-literis til festdessert

Fra klassisk to-literis til festdessert
Ferskvaresjef Emil Myrvang hos MENY Jarhuset deler sin store matkunnskap og kreativitet med MENY-kundene. Denne gangen tryller han den klassiske to-literisen om til festdesserter!

Vaniljeisen er den aller enklest å gjøre noe med, men bruk gjerne krokanis, sjokoladeis eller tress-isen med jordbær, sjokolade og vanilje som utgangspunkt, anbefaler Myrvang. Og ungene synes jo det er gøy å lage saftis. Vi husker vel alle følelsen fra barneårene - å gå og vente på at den hjemmelagde saftisen skulle fryse ferdig…som regel rakk den jo aldri å bli hard før vi slurpet den i oss.

Her er noen velsmakende og dekorative tips jeg har forsøkt opp gjennom en barndomstid med mye sprell, en ungdomstid med mer sprell og noen få år som voksen. Husk at alt tilbehør som bær, frukter, iskjeks, issauser, pikekyss, non stop og strøssel til iskremdesserten finner du i MENYs velfylte hyller.

Hjemmelaget sandwich

Ta to cookies, skjær en skive av to-literisen i valgfri smak - og du har en herlig og god drømmesandwich.

Hjemmelaget saft-is

Har du ispinneformer er det bare fantasien som stopper deg i å og lage saft-is for dine kjære små.

Fyll opp med saft eller juice som barnet ditt er fan av, legg på frys og du har en ispinne noen timer senere. Tipset jeg vil gi her, er å legge oppi enten knuste sjokoladebiter, litt knust kjeks, non stop, biter av frukt eller evt noen bær - og vips er saft-isen din gått fra kjedelig til litt mer spennende.

Om du vil ha den i flere farger, så fyller du halve formen med juice først, fryser ned. For så å fylle opp resten med rød saft etterpå og fryser igjen. Da har du en flerfarget saftis!

 

Is med jordbærsaus og nonstop


Kjøp en pakke jordbær i frukten og ha dem i en kjele med litt vann. Gi et raskt oppkok, knus med stavmikser og smak til med sukker. Kjøl ned, og du har en fantastisk saus til to-literen med vanilje eller sjokoladesmak. Dryss over hakkede nonstop og desserten er klar!

Milkshake

Is er perfekt til å bruke til milkshake. Ta is og melk i blenderen. Mer melk gir tynnere shake.

Smaken bestemmer du selv; bær, sjokolade, karamellsaus, banan, frukt, fruktsauser, Nesquick eller hva du måtte ønske.

To varianter for de voksne:

Mango, chili og sjokoladesaus til is

Del opp mangoen i biter, ha bitene i en kjele med litt vann. Gi et raskt oppkok, mos med stavmikser og kjøl ned. Smak til med revet sjokolade og chili. Vær forsiktig med chilien!
Tips: Du kan evt bruke revet mørk sjokolade med chili.

Mudslid-shake (en liten milkshakedrink for de voksne)

Ha 2 cl kakaolikør, 2 cl vodka, 2 cl creme likør, isbiter og en skje vaniljeis i blenderen og kjør dette sammen. Dekorer glasset med sjokoladesaus inni før du heller over shaken - nydelig i varmen!

 

Grillet banansplitt 

Lag et snitt i bananen og fyll den med sjokoladebiter. Pakk den inn i folie og legg på grillen. Etter at bananen har blitt myk, ta den ut av folien legg den på en tallerken og legg på to iskuler.

Dekorer med krem, jordbærsaus, mynte og bær! Hakkede nøtter er også godt til.

 

Pavlova-bunn med iskrem, vaniljekrem og bær

Skal du lage en nydelig, god og kjapp dessert er dette enkelt og godt.

Kjøp en pavlova marengsbunn, vaniljekrem is og dine favoritt bær. Dette legges så lagvis i samme rekkefølge, så har du en nydelig dessert.

 

Cookies & Cream-is

Har du dårlig tid, men vil gjøre to-litern litt bedre, så kan du lage din egen cookies og cream-is.

Kjøp med deg cookies fra bakeriavdelingen. Når du kommer hjem, setter du isen en liten stund på kjøkkenbenken så den tiner litt. Knus opp cookisene så du får småbiter. Bland så cookies-bitene inn i isen. Om du vil vispe krem og vende inn i den, blir det bare enda bedre! Deilig!