Se video

Slik slukker du tørsten i sommer

På varme sommerdager er det fint med noen gode tips til nedkjølende drikker. Ikke minst er det hyggelig å servere noe hjemmelaget når man har besøk eller skal lage en forfriskning til familien.

Se video med oppskrift på Grønn juice ovenfor.

En smoothie eller juice er ikke bare godt, men gjør det lettere å få i deg fem om dagen.

Det aller meste går i juiceren med skallet på - unntakene er frukt og grønt med bittert skall, som sitrusfrukter og granateple. Så her er er bare å være kreativ med dine favorittsmaker!

Se alle våre smoothies her

Smart tips: Hvis du bruker både frukt, bær og grønnsaker i juicen får du i deg maksimalt med vitaminer og mineraler. Nøtter, mandler og krydderurter kan også tilsettes for å gi drikken litt ekstra spennende smak. 

Oppskrift på grønn supersmoothie med avokado, lime, kiwi, eple og spinat her.

Hva med å lage is av smoothien? Lag en fyldig smoothie og frys ned med ispinne-former.

Som en variant til smoothien kan du prøve en forfriskende slush – denne utgaven med jordbærsmak kommer til å bli en sommerfavoritt:

Oppskrift på Jordbærslush.

En god tørstedrikk er et must hvis du skal på stranden eller i parken.  Legg ønsket drikke i fryseren dagen før, så holder den seg iskald i flere timer mens isen smelter.

Smart tips: Brett avispapir rundt drikkeflaskene, så holder de seg kalde! Kokkens tips: En pose frosne jordbær eller bringebær er smakfulle isbiter som er perfekt til limonade eller andre kalde drikker.

Limonade må ikke nødvendigvis være med smak av sitron; Jacobs Utvalgte har en spennende bringebærlimonade som må prøves!

Oppskrift på limonade her.

Hvis du virkelig vil imponere kan du lage en Mojito virgin til gjestene:

Oppskrift på Virgin Mojito.

Kokkens tips: Lag fine isbiter med frukt i. Bruk for eksempel skiver av sitron eller jordbær. Vil du ha store isbiter til vannmuggen er det en god idé å bruke muffinsformer til å lage isbitene! Da smelter ikke isbitene så fort og drikken holder seg kald lenger.