Se video

Slik slukker du tørsten i sommer

På varme sommerdager er det fint med noen gode tips til nedkjølende drikker. Ikke minst er det hyggelig å servere noe hjemmelaget når man har besøk eller skal lage en forfriskning til familien.

Limonade

Nyt hjemmelaget limonade i sommervarmen. Det er enkelt, for om du har sitroner, honning og vann så har du de råvarene du trenger til en nydelig, frisk limonade. 

  • Oppskrift på hjemmelaget limonade her

Limonade må ikke nødvendigvis være med smak av sitron; Jacobs Utvalgte har en spennende bringebærlimonade som må prøves.

Ikke tid eller lyst til å lage selv? Prøv en av disse:

En pose frosne jordbær eller bringebær er smakfulle isbiter som er perfekt til limonade eller andre kalde drikker.

Hjemmelaget iskaffe med sjokolade

Iskaffe, eller ismocca, er deilig og avkjølende på en varm sommerdag. Du kan selv velge om du vil bruke hele isbiter eller om du vil kjøre dem i blenderen for en mer kremet konsistens.

Øl som matcher sommermaten

Til god sommermat trengs god sommerdrikke. Et godt sommerøl bør være lyst,...

En smoothie eller juice er ikke bare godt, men gjør det lettere å få i deg fem om dagen.

Det aller meste går i juiceren med skallet på - unntakene er frukt og grønt med bittert skall, som sitrusfrukter og granateple. Så her er er bare å være kreativ med dine favorittsmaker!

Hvis du bruker både frukt, bær og grønnsaker i juicen får du i deg maksimalt med vitaminer og mineraler. Nøtter, mandler og krydderurter kan også tilsettes for å gi drikken litt ekstra spennende smak. 

Oppskrift på grønn supersmoothie med avokado, lime, kiwi, eple og spinat her.

Alt du trenger til grønn supersmoothie:

Hjemmelaget mojito

Hvis du virkelig vil imponere kan du lage en mojito til gjestene. Hva passer vel bedre enn å sitte ute og nippe til en hjemmelaget, frisk drink full av mynte? 

En god tørstedrikk er et must hvis du skal på stranden eller i parken.  Legg ønsket drikke i fryseren dagen før, så holder den seg iskald i flere timer mens isen smelter.

Dekorative isbiter av frukt og bær

Visste du at frukt, bær, urter og spiselige blomster kan brukes som isbiter? ...

Søt jordbærslush

Som en variant til smoothien kan du prøve en forfriskende slush – denne utgaven med jordbærsmak kommer til å bli en sommerfavoritt. 

Alt du trenger for å lage jordbærslush: