Se video

Sommersalater som er enkle å lage

Salat er en av verdens mest populære sideretter, men kan også brukes som fullverdig måltid til middag eller lunsj. Og salatverdenen består ikke lenger kun av hodesalat - antall ulike varianter er nå så mange at det kan være vanskelig å velge.

Se video ovenfor for deilige salatdressinger.

Valgmulighetene er mange, og smaksrike salater som ruccola, hjertesalat, ekeblad, crispisalat og isbergsalat kan bidra til å heve smaksnivået.

Noen salattyper er friske, noen har en krydrete smak, andre er beske. Blander du ulike sorter, får du en salat som både smaker godt og ser fristende ut.

Prøv salat med jordbær og melon

Ulike salatvarianter

Har du prøvd frukt i salaten? Frukt og bær er med på å gi sødme og friskhet til salaten. Og så smaker det så godt til salt og krydret grillkjøtt.  

Grillede grønnsaker er også perfekt å lage salat av. 

Søte, små og sarte sommergrønnsaker som vårløk, brokkolini, tomater, squash, agurk og asparges skal ha høyvarme og kort tid på grillen.

Prøv grillet salatagurk med vårløk og chilidressing

Sitrusfrukter er nydelig i salater og gir en ekstra smak av sol og sommer. Kombiner med yoghurt, fløte eller rømme og smaksbalansen er perfekt.

her 

Eller hva med en frisk wok? Vakkert, sunt og godt til både biffkjøtt, kylling, laks eller kamskjell.

Prøv Grønn wok med cashewnøtter


Vil du ha en salat som metter litt? Prøv denne lun salat med grillet melon, ananas, rødløk og kylling.

Det enkle er ofte det beste

Hvis du har lager en god salatbase på mandag, kan du med enkle grep variere salaten resten av uka. Kokken Brian Brunsvig i MENY-lauget viser deg tre enkle varianter basert på én grunnoppskrift i filmen under. La deg inspirere!

Se filmen her

Tre salater - én base:

Salatbase

Velg din favorittsalat. Bland gjerne flere typer; romano, grønn og rød lollo og feltsalt. Følg beskrivelsen over for en ekstra sprø salat. Riv den fra hverandre med hendene, både for å bevare saftigheten og crunchen, men også fordi det ser lekrere ut. 

Salat Nicoise

Salatblanding, kalamata oliven, tomater, et kokt egg, kokt potet, tunfisk, ansjos, aspargesbønner og kapers. Serveres med sennepsvinaigrette.

Salat m/ chevre og rotgrønnsaker

Salatblanding, ovnsbakte rotgrønnsaker, urter, ristede valnøtter, chevre. Serveres med honningvinaigrette.


Gresk salat

Salatblanding, solmodne tomater, rødløk, oliven, ekte fetaost. Serveres med balsamicovinaigrette. Oppskrift på vår favoritt greske salat finner du her.