Maten som bevarer feriefølelsen

Maten som bevarer feriefølelsen

Forleng feriefølelsen med god mat! Samle venner og familie og server retter som smaker av sol og Middelhavs-ferie. Her har vi plukket ut det beste fra kjøkken i Hellas, Italia og Spania.

Italiensk carpaccio

Visste du at klassikeren fra Italia, som er oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio, skal ha blitt servert for første gang på Harry’s Bar i Venezia? Originalen er tynne skiver av rått kjøtt med olivenolje, sitron, pepper, revet parmesan og rucculasalat. I sommer har du kanskje sett den på menyen under "Antipasti".

Den passer ypperlig som forrett og er ikke vanskelig å lage hjemme:

I denne oppskriften har vi brukt norsk spekeskinke som sammen med god olivenolje, ristede pinjekjerner og parmesan. Den perfekte forrett eller innslag på sommerens koldtbord. I denne oppskriften har vi brukt norsk spekeskinke som sammen med god olivenolje, ristede pinjekjerner og parmesan. Den perfekte forrett eller innslag på sommerens koldtbord.

Gresk salat med fetaost

Du trenger ikke å dra til Hellas for å nyte den gode smaken av gresk mat. Gresk salat er lett og friskt, og passer godt som tilbehør til kjøtt og fisk, eller et godt lite måltid i seg selv. 

Hemmeligheten er å bruke gode, sødmefulle og modne tomater. Lag den selv eller kjøp den ferdig i ferskvaredisken hos MENY. 

Gyros – smaken av Hellas

Greske ferieminner friskes opp ved servering av hjemmelaget gyros, som er marinert kjøtt servert med tzatziki, løk, tomat og pommes frites i pitabrød.

Gyros i pita er altfor godt til å spises kun når du er på ferie i Hellas. Gyros i pita er altfor godt til å spises kun når du er på ferie i Hellas.

Middelhavsfisken dorade

Grillet dorade fører tankene tilbake til sommerferiens utsøkte fiskemåltider ved Middelhavet. Kanskje har du fått den servert på en terrasse i Italia, Hellas eller Frankrike?

Hva med å prøve og lage den smakfulle middelhavsfisken hjemme. 

En deilig fiskerett full av sommerlige og eksotiske smaker! En deilig fiskerett full av sommerlige og eksotiske smaker!

Spansk tapas

Tapas er enkelt, smakfullt og typisk spansk. Her er seks retter du kan lage selv, enten på ferie eller for å minnes din siste Spania-tur.

Spansk tapas er små, smakfulle munnfuller til en helaften. Spansk tapas er små, smakfulle munnfuller til en helaften.

Skap feriefølelsen hjemme med spanske og italienske oster

Manchego har blitt en populær ost også her i Norge, men har du prøvd Iberico,...

Gresk moussaka

Moussaka er en tradisjonell gresk rett med lammekjøttdeig og aubergine. Den tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta. 

Pasta bolognese

Den italienske klassikern spagetti bolognese er kanskje den retten vi spiser oftest hjemme utenom ferien. Den finnes finnes i utallige varianter og er populær mat for de aller fleste

Men med litt ekstra god tid på kokeplaten blir selv kvernet kjøtt enda litt mørere. Her er en bolognese med gode, modne smaker, akkurat som mange italienske bestemødre har laget den i generasjoner.

Spagetti Bolognese er supergod hverdagsmiddag som er lettvint å lage! Spagetti Bolognese er supergod hverdagsmiddag som er lettvint å lage!

Italiensk pizza 

Italiensk pizza har tynn, sprø bunn. På den tynne bunnen er det hjemmelaget pizzasaus, parmaskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. 

For å få den sprø og luftige bunnen som i en italiensk pizza, må du bruke pizzamel. Spør i din MENY-butikk, så finner vi det for deg! For å få den sprø og luftige bunnen som i en italiensk pizza, må du bruke pizzamel. Spør i din MENY-butikk, så finner vi det for deg!

Crêpes med nutella

Avslutt kvelden med disse franske dessertpannekakene. Crepes er tynne pannekaker lages flere steder rundt Middelhavet og gjerne serveres med friske bær, frukt og nutella.