De magiske 30 minuttene

De magiske 30 minuttene
All forskning viser at om du beveger deg minimum 30 minutter hver dag - på en måte som gjør at du får litt høyere puls - vil dette bidra til en enorm helsegevinst!


30 minutter er ikke mye, allikevel sliter 83% av den voksne befolkningen i Norge med å få til dette i løpet av en dag. Vi har mange små muligheter i løpet av dagen til å være litt mer i aktivitet.

På jobben er det noen som beveger seg mye, andre sitter bak en pc, i en kasse eller på et kontor uten mye aktivitet i løpet av en dag.

Mange MENY-ansatte er i mine øyne heldige som har en jobb der de får vært aktive gjennom dagen. De får oppfylt denne dosen hver eneste dag. I sportyKULLET testet vi dette. Jeg fulgte opp 12 ansatte, og vi kartla også hvor mange skritt hver enkelt gikk hver dag. Noen av deltagerne, som hadde jobben i frukt og grønt-avdelingen eller på gulvet i butikk, gikk MYE gjennom en dag. Opp til 30.000 skritt ble registrert. Dette vil tilsvare ca 2 mil gange.

Andre deltagere, som satt bak kassa, jobbet på kontor og mere stillestående sleit mer med å bevege seg mer en 3-4000 skritt hver dag.

Aktivitet er viktig for helsa vår. Så her er mitt tips - sørg for å bevege deg minimum 30 minutter hver dag! Bli inspirert av denne morsomme videoen fra Helsedirektoratet: