Lykke til i Oslo Maraton!

Lykke til i Oslo Maraton!
Det nærmer seg Oslo Maraton. For noen, årets største begivenhet. Her er tre tips for en optimal oppladning.

Noen har jobbet gjennom hele året med dette som mål. Andre stiller kanskje litt mindre forberedt. Uansett om målet ditt er ny pers, eller kun å gjennomføre er det noen tips som er felles for alle. Nemlig søvn, riktig mat, og ro.

SOV GODT
Hvile er viktig for å være maksimalt restituert før stafetten. Uansett hvilken distanse du skal løpe får du mye igjen for å prioritere litt ekstra søvn. Søvn gjennoppbygger kroppens vev og muskler og styrker immunforsvaret. Noe som er viktig før en påkjenning, som Oslo Maraton er.

SPIS RIKTIG
Mat er drivstoff for kroppen. Fyller du på med dårlig «bensin» før et løp, har du med andre ord ikke det beste utgangspunket. Sørg dermed for å spise nok av ordentlig mat. De siste dagene før løpet kan du gjerne spise litt mer av karbohydratrike varer (som pasta, ris, korn, eller brødmat). Dette fyller glykogenlagrene dine og sørger for at kroppen har fullt av energi før løpet. Husk også på å drikke litt mer vann enn du pleier.

RO NED OG LAD BATTERIENE
Et løp på asfalt som Oslo Maraton er belaster knær, hofter og ankler. Sørg derfor for å unngå de tøffeste øktene uka før løpet. Du vil ikke komme i bedre form siste uka, så sørg heller for å hente overskudd- Enten gjennom en rolig tur eller lett trening. Vi har ikke noe å hente på å legge inn hard intervalltrening siste uka før trening. Samle overskudd så skal du se at du på løpsdagen er full av energi til å yte når det virkelig gjelder.

Lykke til! Vi heier!