Slik er kjernemuskulaturen

Slik er kjernemuskulaturen

Kjernemuskulatur er en muskelgruppe det ofte snakkes om, men mange er forvirret og lurer på hvilke muskler det egentlig er.

Kjerne er alle musklene som sammen danner muskelbeltet rundt midjen og ryggen din. Dette er selve sentrum og kraftsenteret i kroppen din, og det er svært viktig for å unngå skader at disse musklene er sterke. I alle bevegelsene du gjør både i hverdagen og under aktivitet, er kjernen sentral. Disse musklene skal hindre for tøff rotasjon av kroppen og ryggsøylen, en rotasjon
 som kommer av at armer og bein beveger seg i ulike retninger.

Ser man nøyere på musklene som inngår i kjernen, vil man se at det er et unikt samspill av muskler som samlet beskytter og stabiliserer ryggsøylen og de indre organer, nesten som en skuddsikker vest.

Vi har:

  • De rette magemusklene, som de fleste kjenner igjen som “sixpack-muskulaturen
  • De ytre og indre skrå magemusklene som er på hver side av magen.
  • Et tykt belte som går under disse og rundt hele kroppen: det indre korsettet/transversus.
  • Ryggstrekkerne på baksiden av kroppen og den firkantete ryggstabiliseringsmuskelen

Svak kjernemuskulatur kan øke risikoen for skader og ryggproblemer. Kjernetrening  er trening der du trener opp muskelkontrollen du bør ha i dette området rundt rygg og mage. Den bør bestå av ulike øvelser som trener kjernen i forskjellige vinkler og bevegelser. I denne guiden har jeg plukket ut øvelser som trener mage og rygg i alle mulige vinkler.