Spis grønnere, grovere og renere

Spis grønnere, grovere og renere

Tid for nye gode vaner? Grønnere, grovere og renere, filosofien er enkel. Det handler ikke om «fy mat» eller alt du ikke skal spise. Men om alt vi kan spise mer av, alt som er bra for oss. Dette er maten du bør spise mer av!

Spis mer grønnere 

Å inkludere mer grønnsaker og frukt i måltidene er noe av det viktigste vi kan gjøre for å leve litt sunnere. 

Tenk grønnsaker til alle måltider! Server frukt og grønt som mellommåltid og til alle måltider Salat eller friske grønnsaker serveres i skåler til pizza, lasagne og hamburger.

Første skritt for en litt sunnere hverdag går derfor i retning av frukt- og grøntavdelingen, og det brede utvalget som finnes her:

Lag en deilig lasagne med fullkornsplater og server med salat og grovt brød. Lag en deilig lasagne med fullkornsplater og server med salat og grovt brød.

Sunnere snacks til store og små:

 • kr 17 90

  kr 102,29/kg

  Gulrot

  175g Smågodt Rockefroskene

 • kr 12 90

  kr 86,00/l

  Smoothie

  Tropisk 150ml Rockefroskene

 • kr 17 90

  kr 179,00/kg

  Blåbær

  100g Smågodt Shake Rockefroskene

I frysediskene finner du også et godt utvalg av frukt og grønt med god kvalitet.

Spis mer grovere

Grove kornprodukter er en viktig kilde til kostfiber, jern og B-vitaminer, og gir i tillegg god fordøyelse og metthet som varer. Grovt korn kan også være med på å redusere risikoen for enkelte livsstilssykdommer.

Du kan enkelt finne grove brød med mer fiber ved å se på brødskalaen: Velger du brød som har 3 eller 4 deler markert får du et grovt brød med over 50 % grovhet. 

Andre kilder til fiber er fullkornspasta, fullkornsris, linser og bønner.

Glad i taco? Velg grove tacolomper, mye grønnsaker og fisk, for en litt sunnere tacomiddag. Glad i taco? Velg grove tacolomper, mye grønnsaker og fisk, for en litt sunnere tacomiddag.

Spis mer renere

Med renere mener vi rene råvarer, de du bruker når du lager mat fra bunnen av, som for eksempel frukt og grønt, fisk og skalldyr, og kjøtt.

Ved å velge renere råvarer og selv lage middagen fra bunnen av kan du blant annet regulere fett- og saltinntaket ditt bedre. Det trenger ikke å være hverken vanskelig eller tidkrevende!

I mange retter kan du gjerne erstatte kjøttdeig med linser, kyllingkjøttdeig eller til og med fiskefarse.

Å velge renere mat betyr også å velge de blandingsproduktene som inneholder størst mulig andel av rent kjøtt eller fisk. Som for eksempel:

I fiskedisken finner du et stort og spennende utvalg av fersk fisk og skalldyr, fra torsk og piggvar til blåskjell og sjøkreps. I fiskedisken finner du et stort og spennende utvalg av fersk fisk og skalldyr, fra torsk og piggvar til blåskjell og sjøkreps.