Grovere kosemat

Grovere kosemat
Å kose seg er både sosialt og viktig for trivselen. Det skal være lov med kosemat, men det går fint an å gjøre kosematen litt sunnere! Her gir vi deg noen enkle grep.

Noe av den viktigste kosematen for nordmenn er fredagstacoen. Hva med å bytte ut de lyse tortillalefsene med noen litt grovere? Et annen godt tips er å erstatte noe av kjøttet med chilibønner! Prøv denne oppskriften på Bifftaco

Har du heller lyst å prøve noe nytt til helgen? Disse kyllingburgerne med kikertsalat smaker fantastisk.

Tips: Bytt ut hamburgerbrødene med litt grovere polarbrød!

Hva med å lage pizza med grov bunn? Like godt som lys bunn, og så er det så mye sunnere! Se oppskriften her

Tips: Har du litt til overs er denne perfekt til matpakka.

En morsom variant av pizzaen er å lage pizzamuffins! Litt grovere meltyper er snarveien til sunn kos. Denne oppskriften har smak av pepperoni, og passer like godt i barnebursdager eller som turmat!

Ønsker du enda mer smak bør du prøve disse pizzasnurrene med pesto, bacon og purre!

Tipsboks: Begreper som pizza og muffins er favoritter som går hjem hos barn og unge, så det er smart å bake disse litt grovere og kanskje med havre eller kruskakli!

Ikke bare middagsretter, men også søtere bakst kan lages grovere. Disse saftige gulrotmuffinsene er garantert å bli en suksess!

Folkefavorittene pannekaker og vafler kan gjøres litt grovere på 1-2-3, uten at smaken forringes.

Godt tips: Ha litt havrekli i vaffelrøren, og bruk grovere meltyper eller havregryn i pannekakerøren!

Prøv Litt grovere pannekaker med eple- og kanelfyll 

Eller Grove vafler

Husk at du også kan variere tilbehøret for å gjøre maten litt sunnere. Lag for eksempel hjemmelaget bringebærsyltetøy til pannekakene! Bruk frosne bær som utgangspunkt.

Kokkens tips: Ønsker du litt ekstra spennende smak? La bærene koke sammen et par stjernestjerneanis og en kanelstang for litt ekstra spiss på syltetøyet.

For deg som liker snacks burde du prøve denne oppskriften på stekte kikerter. Må smakes! 

Kontakt Meny-redaksjonen

Bilder og oppskrifter: www.tine.no & MENY