Middagstips til en person

Middagstips til en person

Å være singel eller alene hjemme byr på litt andre utfordringer når det kommer til det å spise sunn og variert middag. Unn deg noe sunt og godt til middag, selvom det bare er du som skal spise! Her er våre tips til middag for bare en person.

Å være singel eller alene hjemme byr på litt andre utfordringer med matinnkjøp og tilberedning enn de som deler tak med andre, men er slett ingen unnskyldning for ikke å lage seg en god middag.

Med litt planlegging og fornuftige innkjøp tar det ikke særlig lang tid eller er mer kostbart i forhold til middagserstatningene man gjerne tyr til.

Våre tips for middag til en person:

  • Lag store porsjoner av sauser, gryter eller supper og legg ekstra porsjoner i fryseren. Husk å fryse ned maten som er blitt til overs mens den fortsatt er fersk, og ikke vent til den går ut på dato. Merk pakkene dato og innhold. På denne måten slipper du å kaste så mye mat.
  • Gjør det til en vane å ta frosne måltider ut av fryseren kvelden før, eller tin maten i mikrobølgeovn. 

  • En annen måte å kjøpe inn passe stor mengde på er å gå i MENYs betjente ferskvaredisk og kjøpe akkurat det du trenger.

  • Være kreativ! Det er mange måter å spise kylling, salat, potet og grønnsaker på. Lag feks. kyllingsalat med stekte poteter på mandag, og ovnsbakt kylling med potetstappe og grønnsaker på tirsdag. På denne måten får du spist opp alle råvarene uten å spise samme rett to dager på rad. 

  • Tilbered maten bevisst med tanke på hva du kan bruke restene til. For eksempel kan restene av en hel kylling til middag brukes som fyll i sandwich, ekstra kjøtt i en suppe eller salat til middag neste dag.
Rester av pasta og grønnsaker blir en deilig pastasalat, sammen med nygrillet kyllinglår fra varmeskapet hos MENY Rester av pasta og grønnsaker blir en deilig pastasalat, sammen med nygrillet kyllinglår fra varmeskapet hos MENY

Disse oppskriftene er sunne og passer fint for 1 person: 

Typiske singelmiddager er hamburger, pølse i brød eller lompe, biff, stekt laks, omelett, kyllingwok og pasta bolognese.

Det er også svært vanlig at middagen blir en form for brødmåltid eller av varme smørbrød med speileggeller egg og bacon.

Nystekt karbonad i focaccia er perfekt når du har lyst på et varmt måltid alene. Nystekt karbonad i focaccia er perfekt når du har lyst på et varmt måltid alene.

Karbonade i focaccia er enkelt. Kjøp antall ønskede karbonader i ferskvaredisken og nystekt focaccia i bakeriet hos MENY.

Ovnsbakt laks med tilbehør: Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Laks i form med grønnsaker og fiskesaus er en slik middag. Varier tilbehør etter ønske.

Hos MENY får du kjøpt laks i porsjonsstykker, og et stort utvalg passende tilbehør i ferskvaredisken.

  • Se en lettvint oppskrift her