Chiliguide

I all meksikansk mat og i Tex-mex er Chili en naturlig råvare. Chili, også kalt chilipepper eller hagepepper – er en frukt som finnes i utallige varianter, fra de milde paprikatypene til de virkelige hotte som jalapeño og serrano.

Behandling av fersk chili

Vask og tørk chiliene. Legg chiliene på et stykke aliminiumsfolie og grill dem under grillen i stekeovnen til de er brune på begge sider, eller stek dem i en tørr jerngryte til de er brune og myke.

Legg dem i en plastpose i to minutter, slik at de slipper skinnet. Ta dem ut av plastposen, dra skinnet av stilken av dem og ta ut frøene. Pass på st du ikke tar deg til ansiktet eller går på toalettet før du har vasket deg godt på hendene. En løsning kan være plasthansker.

Etter at chiliene er behandlet, kan de dypfryses i 2 måneder i en plastpose.

Oversikt over de mest kjente chilitypene

  • Serrano - grønn chili. Brukes fersk.
  • Pasilla Chili - Mørk rød chili som brukes tørket.
  • Guajillo - Røbrun chili som brukes tørket
  • Ancho - Mørk rød i fargen, brukes tørket.
  • Mulatto - Mørk brun, brukes fersk eller tørket.
  • Morita - Rød, brukes fersk eller tørket.
  • Cascabel- Mørk rød og brukes tørket.
  • Piquin- Rød chili som brukes fersk eller tørret (rødt chilipepper)
  • Jalapeño - Grønn i fargen, litt rødaktig når den er moden. Brukes grønn, fersk elelr hermetisk.
  • Chilaca - Gul chili som brukes fersk.
  • Chipote - Mørk rød og brukes tørket.
  • Habanero - Rød og gul, en av de sterkeste chilisortene i verden.

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.