Det diggeste taco-tilbehøret

Med taco som fast fredagsinnslag er det gøy med litt forandring. Tacoen kan lages på mange måter og det går an å variere på utallige måter med tilbehør og toppings.

Se filmen ovenfor på hvordan du lager guacamole

Bytt ut revet gulost med smuldret feta eller moden cheddar. Eller hva med å prøve ricotta? En mild og fin ferskost som passer perfekt for å balansere en hot salsa.

Kokkens tips: Smeltet cheddarsaus er deilig både som dip til tortillachips og topping til taco!

Ulike bønnestuinger er en mettende og god topping til både kjøtt og fisk. Barbecuebønner og chilibønner tilfører ekstra smak, og er også veldig sunt!

Prøv grillet flintstek og barbequebønner i tacotubs

eller 

Bifftaco med grov tortilla og chilibønner


Hva med å bytte ut vanlig mais fra boks med en fløyelsmyk og kremet maiskrem?

Kokkens tips: Lag en guacamolekrem i stedet for tradisjonell guacamole. Denne oppskriften er knallgod, med innslag av blant annet olivenolje, koriander og jalapeño.

På salsafronten kan man gjøre mange spennende variasjoner. Er du glad i sterk mat vil en salsa med både tørket og fersk chili pluss ingefær sette prikken over i-en! 

Eller hva med en frisk, grønn salsa laget på blant annet grønn paprika, jalapeño og lime? 

Kokkens tips: Mango eller kiwisalsa er perfekt tilbehør til en meksikansk fisketaco! 

Lag Taco med laks, spinat og frisk salsa!

Hvis taco er et fast innslag er et godt tips å sylte dine egne jalapeñoringer. Disse blir bare bedre jo lenger de får stå.

Lag ulike typer eksotiske salater som tilbehør og topping. Prøv en bakt løksalat! Eller hva med en frisk agurk- og chilisalat til sjømat-tacoen? 

Hvis du ønsker å imponere litt ekstra er selskapstaco med andebryst og cashewnøtter toppet med asiatisk 5 spice-saus en fantastisk smaksopplevelse!