Slik lager du ekte meksikansk fisketaco

Nordmenns helgefavoritt er helt klart tacomiddagen. Som et fast innslag kan det være både godt og fint med litt variasjon. Det er en god idé å hente inspirasjon fra tacoens hjemland – Mexico. Her er det like vanlig å bruke fisk og sjømat, som kjøtt. Eksperimenter og nyt!

Se video om hvordan du lager Guacamole over

I utgangspunktet passer de fleste typer fiskefilet til tacoen, men laks, ørret og torsk er helt klart favoritter blant barna. Fiskefilet er enkelt og raskt å tilberede, og går faktisk raskere enn kjøtt. Spesielt hvis du kjøper skinn- og benfri fiskefilter og skjærer i grove terninger. Disse trenger bare 2 minutter i pannen med tacokrydder og olivenolje. Du trenger ikke tilsette vann som i taco med kjøttdeig, men skvis gjerne litt limesaft over fisken for ekstra saftig og smakfullt resultat. Deilig og friskt!

Eller hva med å lage hjemmelagete sprøstekte fiskepinner med tacosmak? Bland tacokrydderet med brødsmulene som du panerer fisken med. Fyll fiskepinnene i tacolefser med guacamole, rømme, salat, vårløk og et dryss koriander.

Barn er spesielt glad i fiskepinner, men mange synes for eksempel torsk blir enda bedre når det er stekt i taco-krydder. Prøv denne barnevennlige oppskriften

Alle de typiske tacosmakene som lime, koriander, avokado salat og tomat passer perfekt sammen med sjømat. Men du kan også eksperimentere med tilbehør som inneholder andre spennende nyanser! Hva med å prøve babyspinat i stedet for salat, og fetaost og ricotta i stedet for vanlig gulost?

Her finner du en fantastisk god oppskrift som tar utgangspunkt i disse smakene.

Hvis nytt tilbehør gir mersmak kan du prøve knasende sprø og supersunn rødkål som en variasjon av ”grønt” innslag. Revet gulrot er også en fargeklatt som er supergodt i taco! Eventuelt kan du kombinere både rødkål og gulrot og lage en finstrimlet råkostsalat. Topp salaten med en syrlig touch, og lag en dressing av lime, olivenolje og frisk koriander. Nydelig smak!

Salsaen er en viktig innslag i tacomåltidet. Men det finnes mange eksotiske varianter og annerledes måter å variere en salsa på. Har du prøvd mangosalat som salsa? Kjempegodt og friskt tilbehør til fisketaco. Sunt er det også!

Som fingermat er tacotubs med krabbekjøtt eller reker en god idé. Legg litt salat i bunnen av tacotuben, deretter ferske reker eller krabbekjøtt. Topp med hjemmelaget guacamole og salsa, en klatt rømme og et dryss koriander. Så lett er det å imponere!

Som en appetittvekker eller som fingermat på festen, er det også supergodt med ceviche, som er råmarinerte tynne skiver av fiskefilet med lime og koriander. Her byttes den tradisjonelle tacolefsen ut med tostada – som er små stekte tortillas. 

Kontakt Meny-redaksjonen