5 grep for litt sunnere taco
1. Velg fullkornslefser
Hos MENY finner du et stort utvalg av tacolomper, og hvetetortilla er en av de mest populære.
En god start er å bytte til fullkornsvarianten, som er et mer næringsrikt valg enn hvetetortilla. Speltlomper er også et godt alternativ og kan brukes til både tacolefse eller skjell ved å steke lompene i ovnen.
2. Velg renere kjøtt
Bytt ut kjøttdeigen med karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig. Du kan også bruke strimler av kylling, biff eller laks.
Supplér gjerne karbonadedeigen med brune bønner. De er super sunne og vil gi en god metthetsfølelse.
3. Grønnsaker, grønnsaker, grønnsaker
Til taco kan du fråtse i grønnsaker. Prøv deg frem med salat, tomat, løk, mais, agurk, sopp, mango, paprika og bønner.
Jo mer grønt, jo bedre!
Tips! Fyll tacolefsa med grønnsaker før kjøtt, ost og rømme slik at du er sikret plass til vitaminbombene.
4. Lag tacokrydderet selv
Ferdiglagde tacokrydder inneholder mye salt, faktisk består mange krydderposer av en tredjedel salt. Det er ikke vanskelig å lage litt sunnere tacokrydder, og dermed bestemme selv hvor mye av hvert krydder du ønsker, slik at du kan justere både styrke og saltinnhold.
I tillegg er det billigere og det smaker også gjerne bedre med en hjemmelaget variant!
Alt du trenger:
5. Mer avokado
Guacamole hører med til tacomåltidet. Most avokado er hovedingrediensen i guacamole og avokado er en god kilde til blant annet sunt fett, folat og vitamin C.
Mange kjøper ferdige bokser med guacamole, men de inneholder relativt lite avokado. Lag den heller selv, det er enkelt og godt. Se her for oppskrift på hjemmelaget guacamole: