Rester etter taco? Slik bruker du dem
Det er ingenting i veien med å lage vanlig taco en gang til, men hva med å gi restene nytt liv i form av tacopizza, frokostburrito eller ostesmørbrød med tacokjøttdeig?
Har du rester av tacokjøttdeig, er det viktig at disse blir oppbevart i en tett boks eller i en lukket pose i kjøleskapet. Da holder de seg fine i 3-4 dager (eller mer – her bruker du se, lukt, smak-regelen), og kan spises både varm og kald. Har du lefser til overs, kan disse fint fryses ned og tas opp igjen når du skal bruke dem.
Her er fem tips til hvordan du bruker tacorestene!
Tacowrap
Med denne wrappen i matboksen blir matpakken alt annet enn kjedelig. Bruk restene fra tacomiddagen, bruk grove lefser og pakk tortillachips og ananassalat ved siden av.
Tacosalat
Tacosalat kan enkelt lages med rester fra helgens taco, og passer godt til middag eller som lunsj. Bruk det du har i kjøleskapet, og topp med litt rømme.
Fikk du lyst på tacosalat, men har ikke tacorester? Du kan kjøpe ferdig tacosalat hos oss, eller du kan sette sammen din egen i salatbaren.
Frokostburrito
Burrito til frokost er kanskje ikke så vanlig her hjemme, men slettes ikke uvanlig i USA. Prøv denne klassiske oppskriften på frokostburrito med eggerøre, kjøttdeig og hjertesalat. Perfekt helgefrokost!
Ostesmørbrød
Ostesmørbrød er perfekt til kvelds, og med tacokjøttdeig, godt brød og smeltet ost fungerer denne oppskriften like godt som en enkel middag.
Tacopizza
Har du igjen rester etter tacomiddagen, men har lyst på pizza? Med denne oppskriften kan du kombinere begge. Fordel tacosaus, kjøttdeig, mais, tomatskiver, rødløk og ost på hver tortilla, og varm den i ovnene til osten er smeltet og tortillaen har blitt brun i kantene.