Rester etter taco? Slik bruker du dem

Rester etter taco? Slik bruker du dem

Med enkle grep kan restene etter tacomiddagen forvandles til digg helgefrokost, spennende lunsjer og nye middager. Se gode tips til hvordan du kan bruke tacorester her.

Det er ingenting i veien med å lage vanlig taco en gang til, men hva med å gi restene nytt liv i form av tacopizza, frokostburrito eller ostesmørbrød med tacokjøttdeig?

Har du rester av tacokjøttdeig, er det viktig at disse blir oppbevart i en tett boks eller i en lukket pose i kjøleskapet. Da holder de seg fine i 3-4 dager (eller mer – her bruker du se, lukt, smak-regelen), og kan spises både varm og kald. Har du lefser til overs, kan disse fint fryses ned og tas opp igjen når du skal bruke dem.

Her er fem tips til hvordan du bruker tacorestene! 

Tacowrap

Med denne wrapen i matboksen blir matpakken alt annet enn kjedelig. Bruk restene fra tacomiddagen, bruk grove lefser og pakk tortillachips og annanassalat ved siden av

Tortillachips og annanassalat kan du serverer ved siden av. Tortillachips og annanassalat kan du serverer ved siden av.

Tacosalat

Tacosalat kan enkelt lages med rester fra helgens taco, og passer godt til middag eller som lunsj. Bruk det du har i kjøleskapet, og topp med en desj rømme.

Oppskrift på tacosalat finner du her.

Server tacokjøttdeigen varm eller kald, det er opp til deg!
Tacosalat er også godt og passer fint i matboksen. Tacosalat er også godt og passer fint i matboksen.

Fikk du lyst på tacosalat, men har ikke tacorester? Du kan kjøpe ferdig tacosalat hos oss, eller du kan sette sammen din egen i salatbaren. 

Frokostburrito

Burrito til frokost er kanskje ikke så vanlig her hjemme, men slettes ikke uvanlig i USA. Prøv denne klassiske oppskriften på frokostburrito med eggerøre, kjøttdeig og hjertesalat. Perfekt helgefrokost!

Oppskriften finner du her

Frokostburrito passer ikke bare til frokost men også til lunsj, piknik eller bare mat som er enkel å ta med i farten.
Et skikkelig digg smørbrød med tacokjøtt og Ridder®. Perfekt med gårsdagens tacorester. Et skikkelig digg smørbrød med tacokjøtt og Ridder®. Perfekt med gårsdagens tacorester.

Ostesmørbrød

Ostesmørbrød er perfekt til kvelds, og med tacokjøttdeig, godt brød og smeltet ost fungerer denne oppskriften like godt som en enkel middag. 

Oppskriften finner du her

Tacopizza

Har du igjen rester etter tacomiddagen, men har lyst på pizza? Med denne oppskriften kan du kombinere begge. Fordel tacosaus, kjøttdeig, mais, tomatskiver, rødløk og ost på hver tortilla, og varm den i ovnene til osten er smeltet og tortillaen har blitt brune i kantene.

Oppskriften finner du her

Topp pizzaen med litt rømme og servér med en god salat ved siden av!