Kjekjøtt - mildt og mørt

Kjekjøtt - mildt og mørt
Om våren er det sesong for en fantastisk delikatesse, nemlig kje (kidd) og MENY kan friste med deilig kjekjøtt i sesongen.

Kjekjøttet ble ofte kastet tidligere, men i dag er det på vei tilbake som en flott mattradisjon. Og godt er det, for smaken er fantastisk.

Mild, deilig smak

Mens lammet har sin sesong om høsten, har altså kjeet våren som sin sesong. Dette er unge dyr som fødes i perioden november til februar og slaktes i perioden januar til april. De små kjeene fôres med melk med noe kraftfôr, og den lave alderen og melkefôringen gir et meget mørt og mildt kjøtt.

Kjøttet egner seg fantastisk godt til gryterett, frikassé og ikke minst langtidssteking av bog og lår på lav varme. Kjeet har en delikat, mild smak – en slags kombinasjon av kylling og lam. 

Tilbehør til en rett av kje kan være rotfrukter, urter, sennepssaus etc. Kjøttet egner seg godt til marinering og er takknemlig å bruke for de som er glad i å eksperimentere med krydderier!

Geit og kje er først og fremst mye brukt til mat i Midtøsten og Afrika, og det finnes mange spennende og spicy oppskrifter å få servert om du besøker disse regionene.

Du finner kje i utvalgte MENY butikker i sesong. Spør i din lokale MENY-butikk, eventuelt kan det kan skaffes ved forespørsel. 

Bilde: Matprat