Norges første vegetardisk!

Publisert 7. november 2016
I september 2016 lanserte MENY Norges første vegetardisk på lik linje med kjøtt-, fisk- og ostedisk. Med det gir vi kunder som er opptatt av sunnhet, helse og bærekraft et attraktivt alternativ til kjøtt.

MENY ønsker å bidra til å endre folks matvaner og å gjøre det enklere for kunden å spise bedre, - vi kaller det «grønnere, grovere og renere». Nå er MENY først ute med å lansere en egen vegetardisk med kjøttfrie måltider fulle av smak. 

MENY Ringnes Park

Vegetardisken finner du hos MENY Ringnes Park på Grunerløkka i Oslo. Butikken har et utvidet vegetarsortiment av frysevarer, en egen disk med kjølevarer, og en løsvektdisk med alt fra wraps, salater, gryteretter, vårruller, gulrotsuppe, linsesuppe, en egen veganmajones, hummous med mer.

I tillegg finner du et varmeskap med blant annet grønnsakslasagne.

Følg gjerne MENY Ringnes Park på Instagram: @vegetardisken 

Kraftig vekst i etterspørselen

Det er en rekke tegn som peker i retning av økt interesse og etterspørsel etter vegetarmat;
  • 47 prosent kjøper produktene fordi de oppleves som sunnere
  • 31 prosent kjøper produktene på grunn av miljømessige årsaker
  • 27 prosent kjøper på grunn av dyrevelferd

Med egen vegetardisk ønsker vi i MENY å gi et alternativ ikke bare til vegetarianere, men til alle som i blant vil ha et attraktivt alternativ til kjøtt.

Kilde: Forbrukerundersøkelse våren 2016

Rekordlansering av Oumph!

MENY var først i Norge med å lansere Oumph! i Norge, og sjeldent har vi opplevd så mange tilbakemeldinger fra våre kunder. Bare den første uken solgte Oumph! fire ganger mer enn alle typer Grandiosa hos Ringnes Park.

Veien videre

Basert på erfaringene vi får fra MENY Ringnes Park vil vi fortløpende vurdere andre butikker rundt om i Norge som har stor nok etterspørsel til at de kan ha et tilsvarende tilbud. Målet er å få dette ut til så mange som mulig hvis etterspørselen er tilstede!