Vegansk ost - en rekke muligheter

Vegansk ost - en rekke muligheter
Hos MENY finner du flere plantebaserte alternativer til melkebasert ost. Vi har blant annet flere varianter av Wilmersburger.

I utgangspunktet er ost laget av melk, løpe og melkesyrebakterier. Nå har det imidlertid kommet en rekke plantebaserte oster på markedet som er velegnet for blant annet veganere. Her får du en oversikt over vårt utvalg av plantebaserte oster og deres bruksområder:

Vegan gulost fra Synnøve Finden

Begge ostene er basert på stivelse fra potet, mais og ris. Andre ingredienser er bl.a. kokosolje, risprotein og vegetabilsk fiber. De er også tilsatt B12 og kalsium og er helt frie for gluten, palmeolje, soya og GMO. Ostene produseres i Frankrike.

Go' Vegan skivet
Pakningen er på 200 gram og inneholder 10 store, tykke skiver av gulost. Den har en behagelig, mild og god smak og duft.

Go' Vegan revet
Pakningen er på 200 gram og inneholder en blanding av to typer revet ost. Fiks ferdig til å ha på pizza o.l.

 

Wilmersburger skivet classic

Wilmersburger i skiver er fast i konsistensen, med en fin gul farge. Smaken minner om en mild gouda. Den passer godt som pålegg, men er også egnet til gratinering. Produktet er glutenfritt.

Wilmersburger skivet cheddar style

Wilmersburger skivet cheddar style er fast i konsistensen, med en fin gul farge. Smaken minner om en mild cheddar. Den passer godt som pålegg eller til gratinering. Cheddarsmaken passer også godt til grillet toast og sandwicher. Produktet er glutenfritt. 

Wilmersburger pizzatopping

Wilmersburger pizzatopping er fast i konsistens, med en fin gul farge. Smaken minner om en mild gouda. Revet topping som passer godt på pizza, til gratinering eller over pasta. 
Produktet er glutenfritt.

Oatly påMackan

påMackan er et alternativ til melkebasert smøreost. påMackan er like smørbart som de myke ostene, og du kan bruke det i matlagingen for å lage superkremede sauser eller til å bake kaker eller ”cheesecakes”.