Slik lager du kjøttfri nøttestek

Slik lager du kjøttfri nøttestek

Vegetarisk nøttestek har blitt svært populært for vegetarianere og veganere. Nøttesteken kommer i mange varianter, og her finner du to forskjellige oppskrifter, en innbakt nøttestek med kjøtterstatning og en mer klassisk variant.

Nøttestek er en av de mest populære julemiddagene blant vegetarianere og veganere, og det ikke uten grunn.

En god og saftig nøttestek med deilig tilbehør passer ikke bare for de som ikke spiser kjøtt, men også for de som har lyst på en kjøttfri middag i julen som smaker fantastisk godt! 

Nøttestek kommer i utallige variasjoner og varianter, under finner du to litt ulike oppskrifter på denne klassiske vegetariske julemiddagen.

Rask, enkel og saftig nøttestek

Nøttestek trenger hverken å være komplisert eller ta lang tid å lage. Denne oppskriften med brun ris, hasselnøtter og revet sellerirot gir et saftig og smakfullt resultat med minimal innsats. 

Lag gjerne nøttesteken dagen før den skal spises, da får smakene satt seg skikkelig.

Innbakt nøttestek med kjøtterstatter

Butterdeiginnbakt nøttestek er en litt mer avansert variant av den klassiske nøttesteken. Resultatet ser ikke bare flott ut men smaker fantastisk. I denne oppskriften brukes VegMe kjøtterstatter og mange spennende ingredienser og krydder. Den tar litt lengre tid å lage men er vel verdt tiden!

De fleste oppskrifter på nøttestek egner seg for litt personlig tilpasning av ingrediensene. Prøv og smak deg frem med forskjellige ingredienser og krydder!

Tilbehør til nøttestek

Som tilbehør kan du bruke alt av julens tradfisjonelle tilbehør. Både rødkål, rosenkål, mandelpoteter, kålrotstappe eller soppstuing passer godt til. Server med en god soppsaus, brunsaus eller peppersaus.