Sommerens beste veggis-måltider

Sommerens beste veggis-måltider
Sommeren er tid for deilige grillmiddager og sommermat – og er du vegetarianer eller er på jakt etter kjøttfrie oppskrifter kan vi forsikre deg om at sommermat er mye mer enn pølser og hamburgere!

Ta med salaten på stranda, grill Oumph! i parken eller nyt en rødbetburger på verandaen.

Her er sommerens beste veggis-måltider:

Saftig vegetarburger med aioli

Du trenger ikke legge burgeren på hylla selv om du dropper kjøttet, denne varianten med rødbeter er minst like god!

Dette kan du ha til:

  • Grove burgerbrød
  • Salat (Tips! Plukk ferdig oppkuttede grønnsaker fra MENY sin salatbar)
  • Veganaioli

Pst! Denne retten tar kun 10 minutter å lage! Oppskrift finner du her.

Vegetarsalat med byggryn og gojibær

Kan en kjøttfri salat være mettende? JA! Miks byggryn og gojibær sammen med grønnsakene.

Oppskriften finner du her!

Denne retten kan fint lages dagen før og stå i kjøleskapet gjennom natten. Da er det enkelt å ta den med i for eksempel parken rett etter jobb.

Tips! Lag gjerne en ekstra stor porsjon. Da kan du ha det med som niste dagen etter, eller som tilbehør til morgendagens middag.

Gjør tacofredag om til kjøttfri-burrito-fredag!

Du kan kose deg med tex-mex selv om du ikke spiser kjøtt. I denne retten har vi enkelt erstattet kjøttet med kikerter. I oppskriften har vi satt opp et forslag til grønnsaker, men det er du som bestemmer. Plukk det du liker og sløyf det du ikke liker.

Og du... dropper du rømmen blir retten vegansk!

Oppskriften finner du her!

Tips! Unngå matsvinn og plukk grønnsaker til for eksempel el salat i salatbaren. Da plukker du lettere kun det du trenger, og minsker dermed matsvinnet.  

Grillfest med Oumph!

Oumph! er et soyaprodukt med kjøttaktig smak og konsistens – et alternativ for deg som vil spise mindre kjøtt og fett. Produktene finnes i flere smaker og varianter, og hos MENY finner du det største utvalget!

Dette gjør du:

Plukk med deg sprø grønnsaker og din Oumph!-favoritt. Legg grønnsakene på et grillspyd og krydre Oumph!-en med gode smaker. Nyt en deilig, kjøttfri grillmiddag!

Fersk salat – rett fra salatbaren!

Salat i farta! Lag favorittsalaten din med sprø grønnsaker, proteiner som egg eller bønner fra Salatbaren til MENY -  og spis den sammen med nygrillet focaccia. Nammm!

Topp salaten med deilig guacamole, tomatsalsa, cheddardip eller rømme.

Ved salatbaren finner du alltid gafler, kniver og servietter – med andre ord er det superenkelt å ta med seg rett i parken, til grillfesten eller på skoleavslutning.

God sommer!