3 retters vegetarmiddag til nyttårsaften

3 retters vegetarmiddag til nyttårsaften

Ønsker du et kjøttfritt festmåltid på nyttårsaften? Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til sammensetning av 3 retter.

Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen 3 kjøttfrie menyer til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste.

Velg den nyttårsmenyen som frister mest eller sett sammen din egen!

Nyttårsmeny 1 - Nøttestek

Forrett: En spennende julesalat med crunch, av rå rødkål blandet med tranebær, granateplekjerner og hakkede nøtter. Denne fristende julesalaten blir en lekker forrett servert i små porsjoner.

Hovedrett: Nøttestek er en populær festrett til julesesongen. Server en klassisk variant med brun ris og hasselnøtter, eller innbakt nøttestek med kjøtterstatning. 

Dessert: Server en kald, søt daimiskakemed nøttebunn til dessert . Denne kan du lage dagen i forveien. 

Slik lager du kjøttfri nøttestek

Slik lager du kjøttfri nøttestek

Nøttestek har blitt svært populært for vegetarianere og veganere. Nøttesteken kommer i mange varianter, og her finner du to forskjellige oppskrifter, en innbakt nøttestek med kjøtterstatning og en mer klassisk variant.

Nyttårsmeny 2 - Lun vegetarsalat 

Forrett: Begynn med en suppe som er enkel å lage fra bunnen av. I denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe har man i yoghurt for å få en frisk og litt syrlig smak. 

Hovedrett: En vakker lun salat med vegetarboller, rosenkål, grønnkål, hasselbackpoteter og pepperrotkrem. Toppet med fiken og granateplekjerner. 

Dessert: Varm sjokoladekake av mørk sjokolade med flytende kjerne er en soleklar dessertfavoritt. 

Nyttårsmeny 3 - Vegetarbiff

 

Forrett: Begynn med en deilig salat med tynne skiver av pærer, gorgonzola, honning og hakkede valnøtter. 

  • Se oppskriften på salaten her

Hovedrett: Biff er festmat og denne retten er inget unntak. Server en smakfull og kjøttfri "biff" laget av poteter, rødbeter og byggryn. 

Dessert: Gyllne, møre pærer med søt honning, frisk ingefær og stjerneanis, toppet med myk mascarpone.