Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Men det er mange som sliter med å få dreisen på hjemmelaget pavlova. Enten blir marengsen altfor sprø, eller så blir den seig og rå. Her får du 3 tips som gjør pavlovaen vellykket, rask og enkel.

Så lett, men så vanskelig..

Det er mange som sliter med å få dreisen på pavlovaen. Enten blir marengsbunnen altfor sprø, eller så blir den seig og rå. I utgangspunktet er det bare to ingredienser som skal blandes sammen for å tørke i ovnen, men allikevel kan det gå så galt.

Pavlova skal ha en luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen. Pavlova skal ha en luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen.

3 tips for rask, enkel og vellykket pavlova

For å spare tid og unngå mislykkede forsøk til årets 17. mai, har vi kommet opp med 3 tips til en rask og enkel festkake:

1. Kjøp ferdig marengsbunn

Den aller enkleste varianten av pavlova får du ved å kjøpe ferdig marengsbunn. I bakeriet hos MENY finner du både klassisk marengsbunn og marengsbunn med sjokolade. 

Topp marengsbunnen med:

2. Kjøp ferdigmiks

Med ferdigmiksen TORO Marengs Pavlova blir det litt nærmere hjemmelaget, men veldig mye lettere å lykkes med marengsbunnen. Marengsen blir sprø utenpå og seig inni, akkurat slik den skal være.

Topp marengsbunnen med:

3. Kjøp ren eggehvite

Dersom du er fast bestemt på å lage marengsen fra bunn, har du kanskje erfart hvor vanskelig det er å ikke miste litt av eggeplommen i eggehviten når du skiller eggene? Du prøver igjen fra starten av, og så skjer det igjen.. Vel du er ikke alene, dette er det mange som strever med. 

Et godt tips er å kjøpe ren eggehvite hos MENY!

  • kr 29 90

    kr 135,91/l

    Eggehvite Ren

    100% 220ml Ultimight

    Utsolgt fra leverandør

Du kan gjerne lage marengsbunnen noen dager i forveien, bare oppbevar den tørt innpakket i litt bakepapir. Ha på kremblandingen og pynt med bær samme dag som den skal serveres.

Hjemmelaget pavlova

For deg som ønsker å lage festkaken helt uten hjelpemidler, her er våre beste oppskrifter på pavlova: