Øl som matcher sommermaten

Øl som matcher sommermaten

Til god sommermat trengs god sommerdrikke. Et godt sommerøl bør være lyst, friskt, lettdrikkelig og smake godt til sommerens matretter. Her får du nyttig lærdom og gode anbefalinger til kombinasjon av mat og øl.

Hos MENY finner du et stort utvalg øl og spesial øl. VI har øl fra ca. 100 mikrobryggerier - det meste av typen ale.

Få nyttig lærdom og les gode anbefalinger til kombinasjon av mat og øl:

Hveteøl:

En lett øl basert på hvete som passer til skalldyr, salater, svin og kylling.

Har lett sødme og lav bitterhet.

Pale ale:

En overgjæret øl med fokus på fruktighet, aroma og humle med en moderat bitterhet.

Passer til grillmat, pølser, pizza og fet fisk.

India pale ale (IPA):

India pale ale overlapper med pale ale, men har en svært markert bitterhet. Mye humlearoma.

Passer til burgere  og grillmat – fete retter. Bitterheten hemmer smaksløkene, så det kan være greit å starte med de mildere variantene før IPA. 

Brown ale:

Fantastisk matøl! Overgjæret øl, brent malt som gir sødme, moderat bitterhet. Passer godt til grillmat og desserter.

Risøl:

Veldig lyst øl, en sommerøl som passer til kylling, fisk og salater. Lette smaker.

Lager:

Pils og sommerøl. Lager er betegnelsen for undergjæret (gjærer langsomt) øl. Avhengig av type lager passer dette til det meste av sjømat og lyst kjøtt. Mørkere lagertyper går også fint mot rødt kjøtt.

Bayer:

En undergjæret øl, mørk, mer maltsødme. Passer til pølser, vilt, gryteretter, storfe og lam. Lav bitterhet.

Stout:

Veldig mørkt og fyldig øl, nøtteaktig smak. Svært fyldig smak, ofte med et hint av sjokolade. Passer til smaksrik ost, søte og syrlige retter og desserter. Fint å kose seg med foran peisen.

Porter:

Porter har mye brent malt og sødme, noe som kan matche bra med Pulled Pork hvor det er litt brent grillsmak og sødme fra BBQ-sausen.