Spennende matpakker med salami og spekemat
Nye mattrender til tross, de fleste matpakkene innholder fortsatt salami og ost. Men du trenger ikke smøre brødskiver hver dag. Grove polarbrød, baguetter, pitabrød, rundstykker eller focaccia kan være like gode alternativer.
Se våre tips til litt mer spennende matpakker med salami og skinker:
Baguette med spekeskinke og brie
- spekeskinke
- brie
- salat
- fiken
Favorittpålegget på nye måter
Salami, i tillegg til gulost og leverpostei, er blant favorittpåleggene til norske barn. Salami smaker like godt på brødskiva som i en baguett, wrap eller i lompe.
Mange også har pitabrød liggende i fryseren. Hva med å fylle de med godt pålegg og spise dem til lunsj? Dersom du fyller pitabrødet mens et fortsatt er frossent, unngår du "svett" salami-niste.
Fyll et pitabrød med:
- salami
- gulost
- tomat
- parika
- salat
- pesto
Focaccia med pastrami og mozzarella
Focaccia er italiensk brød som er enkelt å lage og holder seg ferskt lenge. Fyll den med typisk italienske smaker av pastrami, mozzarella og basilikum.
Fyll foccaciaen med:
- pastrami
- mozzarella
- tomat
- salat
- basilikum
Andre forslag til fyll og pålegg i matpakken:
- Tunfisksalat, kapers og grønn salat
- Kylling, bacon, tomat og mozzarella
- Reker, salat og rødløk
- Ost og skinke, agurk og tomat
- Roastbiff, rødløk, sylteagurk og salat
- Tacorester
- Kyllingbiter, hvitløksdressing, rødløk og salat
- Pølsebiter, eggerøre, tomat og salat
- Bacon, avokado, cherrytomat, salat og feta