Kokkenes hemmelige våpen på kjøkkenet

Kokkenes hemmelige våpen på kjøkkenet

Aldri mer dårlig saus! Med våre ferdige sauser blir hvit saus, brun saus, pastasausen, rødvinssausen og tomatsausen perfekt, hver gang.

Saus er en viktig del av enhver middag, enten det er hverdagsmiddag eller helgemiddag, kjøttkaker eller salat. Vil du ha sausen unna på 1-2-3 og uten å måtte hakke, koke og vispe er det en ting som gjelder: MENYs ferdige sauser.

- Denne serien med sauser er spesielt utviklet av våre egne kokker, og vi har jobbet mye for å få frem de gode hverdagssmakene, forteller Kim Ronny Larsen, kokk og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

Vil du få middagen unna i en fei, kan jeg garantere at du får et godt resultat med en av disse, fortsetter Kim.

Finn din favoritt-saus

Utvalget av sauser strekker seg fra klassisk hvit saus, til spennende woksauser, som passer både til hverdag og helg. 

Hvit saus med gressløk

Hvit saus er en klassiker i det norske kjøkken, og passer perfekt til alle typer fisk, i stuinger, eller til røkt svinekjøtt.

 • kr 17 90

  kr 81,36/kg

  Hvit Saus

  m/Gressløk 2dl Meny

Fiskekaker med råkostsalat og hvit saus med gressløk Fiskekaker med råkostsalat og hvit saus med gressløk

Hva med å prøve hvit saus med gressløk til fiskekaker med råkostsalat? Rask og god hverdagsmiddag på 1-2-3. Se oppskrift her.

Klassisk brun saus

En annen klassiker i det norske kjøkkenet er brun saus. Fast følge til kjøttkaker, koteletter, kjøttpudding, karbonader, skinkestek og andre typisk norske retter.

Rødvinssaus

Denne sausen er laget med sjalottløk og rødvin, akkurat slik du ville gjort det hjemme. Det er en syrlig saus, som passer spesielt godt til storfe, men kan også brukes til svin, kylling, eller søndagssteken. Har du forresten prøvd rødvinsaus til stekt torsk? Det er nydelig!

Kremet pastasaus med bacon

Kremet pastasaus med bacon er en jevnet hvit saus med mye smak, som er tilsatt erter og biter av bacon. Finn frem din favorittpasta, kok den al dente, vend inn sausen og middagen er klar!

Woksaus hoisin og Woksaus sweet chili og sesam

For å gjøre det lettere for deg å lage vellykket wok har vi lansert to skikkelig gode woksauser, proppfulle av smak.

Woksaus hoisin med ingefær er en kraftig saus med god sødme. Ordet «Hoisin» kommer opprinnelig fra det kantonesiske kjøkken og betyr fisk eller sjømat, men sausen smaker perfekt til all wok og nudelretter.

Woksausen szechuan med sweet chili og sesam er en kraftig saus med et godt sting av chili, og god ettersmak. Sausen smaker godt til all wok og nudelretter.

Middagstips: Fantastisk woksaus

Middagstips: Fantastisk woksaus

Glad i wok? Bli bedre kjent med MENYs egne woksauser, hoisin og szechuan....

Dette er smaksrike woksauser! Mengden saus er tilpasset en wokrett for to personer. Wokretten skal ikke «flyte» i saus, sausen skal bare «glaze» alle ingrediensene i woken så den blir saftig og smakfull.

Fyldig tomatsaus med grønnsaker

Veien til en god rett med kjøttboller? God tomatsaus! La kjøttbollene koke i MENY sin fyldige tomatsaus med grønnsaker i noen minutter før servering, og du får en fyldig og god smak.

 • kr 31 90

  kr 63,80/kg

  Tomatsaus

  m/Grønnsaker 500g Meny

Pasta med kjøttboller Pasta med kjøttboller

Oppskriften på pasta med kjøttboller på under 20 minutter finner du her.

Vellykket resultat – hver gang  

En god saus skal være full av smak og ha god konsistens. I utviklingen av sausene har MENYs kokker hatt fokus på at sausene skal smake som om de er hjemmelaget. Velger du en av MENYs nye sauser er du altså trygg på at du lykkes med sausen også de gangene du ikke har tid til å lage mat fra bunnen av.

- For å gjøre det enklere å spise mer grønnsaker har vi utviklet en fyldig tomatsaus med masse grønnsaker i. Da blir pastamåltidet straks sunt og godt for hele familien, også gir jo grønnsakene mye smak. Dette var et ofte brukt triks hjemme hos meg da barna var små og ikke ville spise grønnsaker, tipser Kim.