Middag på under 20 minutter

Middag på under 20 minutter

Aldri mer spørsmålet «Hva skal vi ha til middag» - Ukens middag på under 20 minutter, med kun fire varer, løser middagen for deg!

Middag er viktig. Det er gjerne da familien samles rundt bordet og snakker om dagen sin, eller når venner møtes og oppdaterer hverandre på hva som foregår i livet.

Hva skal vi ha til middag?

Mange av oss vet ikke hva vi skal ha til middag. Kjenner du deg igjen? Felles for de fleste av oss er at vi ønsker å lage noe som er enkelt, sunt og som smaker godt. For godt til å være sant? Ikke ifølge våre kokker.

- Løsningen er enkel: Dra innom en av våre butikker og velg en av ”ukens middager”, forklarer Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

Felles for rettene i ukens middag-disken er den høye kvaliteten som MENY sine kokker stiller seg bak. Felles for rettene i ukens middag-disken er den høye kvaliteten som MENY sine kokker stiller seg bak.

Dette er "Ukens middag under 20 minutter"

”Ukens middag” er middager som er lette å like. Middagen består av kun fire varer, som kylling, saus, grønnsaker og nudler, og lages på under 20 minutter. På menyen står for eksempel spicy kyllingwok og lettsaltet torsk med ertepuré.

Torskefilet med saltkokte småpoteter, sprøstekt bacon og grønn, myk ertepure er en av middagene du kan finne i ukens middag-disken. Torskefilet med saltkokte småpoteter, sprøstekt bacon og grønn, myk ertepure er en av middagene du kan finne i ukens middag-disken.

Middag på under 20 minutter – slik gjør du det:

  1. Dra til din nærmeste MENY-butikk, eller bestill alt du trenger via Nettbutiken og hent varene på vei hjem, eller få de levert rett hjem på døren.
  2. Finn den faste ukens middag-disken i butikk, eller på nett.
  3. Velg enten middag 1 eller middag 2 – eller begge. Hva som er ukens middager vil variere fra uke til uke. 
  4. Plukk med deg det du trenger – du finner alt samlet i disken i butikk. For å gjøre det enkelt, har vi nummerert de fire varene du trenger for å lage ukens middag. Oppskriftenene både i butikk og på nett.
Alt til middagen finner du samlet i ukens middag-disken i butikk. Alt til middagen finner du samlet i ukens middag-disken i butikk.

De beste råvarene

Hovedråvaren i ”ukens middag” varierer fra fisk og kylling, til karbonadedeig og kjøttboller. Hver uke kan du velge mellom en kjøttrett og en fiskerett. Felles er den høye kvaliteten som våre kokker stiller seg bak.

- Kyllingen som er hovedproduktet i middagen ”kyllingwok” kommer fra Kyllinggården. Kyllinggården er en serie ferske kyllingprodukter fra utvalgte Prior-gårder i Norge – spesielt utviklet for oss. Her er det høyt fokus på dyrevelferd, og kyllingen får fôr uten narasin og det brukes ikke antibiotika i produksjonen, forteller Espen.

Våre egne kjøttboller, som brukes i blant annet middagen ”pasta med kjøttboller” er saftige, ferdige og hjemmelagde. 

- Våre egne kjøttboller har et kjøttinnhold på ca. 90 %, som er høyt sammenlignet med andre ferdigstekte alternativer, forklarer Espen.

Hovedråvaren i ukens middag varierer fra fisk og kylling, til karbonadedeig og kjøttboller. Hovedråvaren i ukens middag varierer fra fisk og kylling, til karbonadedeig og kjøttboller.

Velg blant godt og sunt tilbehør  

I ukens middag-disken finner du også et stort utvalg av grønnsaker, poteter, pureer og mos, samt nye spennende sauser og woksauser med masse smak!

- De ovnsbakte potetene du finner i ukens middag-disken er fra Bjertnæs og Hoel, som er en av våre  Matskatter. Dette er kortreiste gourmetpoteter fra Vestfold, som er ett av Norges mest solfylte stedet. Mye sol gir sterke planter, god smak og kvalitet, forteller Espen.

Ukens middag finner du både i butikk, og på nett!

Overrask med det lille ekstra

Noen ganger skal det bare en liten skive sitron eller et dryss urter til for å heve en rett enda noen hakk. For å gjøre det enklere for deg å oppdage ”det lille ekstra” har våre kokker valgt ut produkter som nettopp vil gjøre dette, og plassert de sammen med ukens middag-disken.

- Dette er produkter som du ikke må ha til retten, men som gjør den enda litt bedre. Dette kan være urter som dill og basilikum, fersk focaccia, nystekte baguetter, sesamfrø, lime og sitron, tipser Espen.

Litt basilikum og parmesan på toppen hever smaken på denne middagen med pasta og kjøttboller i tomatsaus. Litt basilikum og parmesan på toppen hever smaken på denne middagen med pasta og kjøttboller i tomatsaus.