Middagstips: oppskrifter med ratatouille

Middagstips: oppskrifter med ratatouille

Ratatouille er en klassiker i det franske kjøkkenet og på god vei til å bli en ny hverdagsklassiker også i Norge. Proppfull av gode grønnsaker og deilige smaker, er dette en rett som ofte brukes som tilbehør, men som med noen få triks kan serveres som hovedrett. Raskt går det også, en rett med ratatouille er gjerne ferdig på under 20 minutter.

Hva er ratatouille?

- Ratatouille er rett og slett masse smak! Blandingen består av grønnsaker og en smakfull og god tomatsaus, men å lage det fra grunnen av krever en del kutting av grønnsaker.

Det har man jo ikke alltid tid til i en travel hverdag, men med MENYs ferdige ratatouille har du middagen klar på et blunk, forteller Roar Sjåvåg, kokk og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

- MENYs ratatouille kommer i en praktisk pose, som du enkelt varmer i ca. 20 minutter i et vannbad, rett i kjelen, i microbølgeovn eller enda bedre - i en ildfast form, gratinert med en smakfull ost, forklarer Roar.

Lage selv?

Oppskriften på ratatouille finner du her.

Her er Roar sine 4 tips til hvordan du bruker ratatouillen i hverdagsmiddagen:

1. Gjør ratatouillen til et fullverdig måltid

Server til en vegetarburger, eller vend inn linser, bønner eller kikerter – og ratatouillen har raskt fått litt ekstra protein å gå på.

2. Gi ratatouillen ekstra smak

Gi ratatouillen en fyldigere smak ved å gi den et dryss av ost, som parmesan eller sveitsiske gruyere, før servering.

3. Gratinert ratatouille

Få middagen unna i en fei ved å kombinere ratatouille, pasta og ost. Resultatet er ”gratinert ratatouille-pasta”, og fremgangsmåten er følgende:

Vend ferdig kokt pasta inn i den ferdige ratatouillen. Strø ost over og gratiner i ovnen i ca. 10 minutter.

4. Tilbehør til kjøtt og fisk

Ratatouille er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk. Hos MENY finner du ratatouille i middagen torskefilet med paprikasaus som er en del av Ukens Middag på under 20 minutter, og i middagene i fisk på 1-2-3 i fiskedisken, som ramsløk-marinert laksefilet med ratatouille og Rosmarin- og hvitløksmarinert torskefilet med ratatouille.

- Ratatouille passer godt sammen med fisk fordi du får masse grønnsaker og saus i ett, forteller Roar.