Klassisk saus på under 10 minutter

Klassisk saus på under 10 minutter

Det er ikke alltid at man ønsker seg en smaksbombe, derfor er klassisk hvit saus eller brun saus noen ganger det beste tilbehøret til hverdagsmiddagen.

Men når man skal passe på at potetene koker, kjøttkakene steker og ertepureen ikke brenner seg, er det godt å ikke måtte bekymre seg over å rekke å lage sausen i tillegg.

- Det skal gå fort på kjøkkenet, uten at det skal gå på bekostning av matopplevelsen. Vi har derfor utviklet en serie gode hverdagssauser, som du enkelt varmer i posen, forteller Emil Myrvang, kokk og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

Emil Myrvang er en av kokkene som har vært med på å utvikle serien med hverdagssauser. Emil Myrvang er en av kokkene som har vært med på å utvikle serien med hverdagssauser.

På den måten har du både hvit saus og brun saus på godt under 10 minutter, uten at det går på bekostning av den gode, klassiske smaken som du kjenner fra den hjemmelagde sausen. 

- Den hvite sausen er tilsatt gressløk, som gir sausen litt ekstra smak. Den er laget på grønnsakskraft, så den passer like godt til fisk eller fiskekaker som til gulrotstuing, eller røkt svinekam, forklarer Emil.

Sausene finner du både i Ukens Middag-disken i butikk og på nett!

Skikkelig saus

Jobben med å få frem den gode smaken har våre  kokker gjort for deg.

Sausen kommer i en praktisk pose, og det eneste du trenger å gjøre er å varme posen i et vannbad i 5-10 minutter i en kjele, eller i micro om du foretrekker det.

I serien finner du både hvit saus med gressløk og klassisk brun saus, i tillegg til en rekke andre middagsklassikere:

  • Kremet pastasaus med bacon
  • Rødvinssaus med sjalottløk
  • Kremet paprikasusas
  • Fyldig tomatsaus med grønnsaker

- Den klassiske brune saus passer utmerket til koteletter, karbonader og steker, i tillegg til kjøttkaker. Sammen med koteletter, våre saltkokte poteter og vår velsmakende rotmos har du en god hverdagsmiddag på under 20 minutter, som hele familien vil elske, tipser Emil.

Prøv den hvite sausen til fiskekaker med råkostsalat. En deilig hverdagsmiddag som du lager på under 20 minutter! Se rask og enkel oppskrift på fiskekaker med råkostsalat her. 

Smakfulle sauser på 1-2-3

Smakfulle sauser på 1-2-3

Aldri mer dårlig saus! Med våre ferdige sauser blir hvit saus, brun saus,...

Lage selv?

God tid og lyst til å lage hvit og brun saus selv? Oppskrift på hvit saus finner du her, og oppskrift på brun saus finner du her. 

Klassisk brune saus passer utmerket til koteletter, karbonader og steker, i tillegg til kjøttkaker. Klassisk brune saus passer utmerket til koteletter, karbonader og steker, i tillegg til kjøttkaker.