Middagstips: Fantastisk woksaus

Middagstips: Fantastisk woksaus

Glad i wok? Bli bedre kjent med MENYs egne woksauser, hoisin og szechuan. Perfekt for rask, enkel og god wokmiddag.

Wok er både raskt, sunt - og perfekt hverdagsmat som er klar på 20 minutter. Kjøtt, kylling, fisk eller en annen proteinkilde, i kombinasjon med grønnsaker og nudler. Enklere blir det ikke.

Men hemmeligheten bak en virkelig god wok er sausen.

Det som kjennetegner en god woksaus er en tydelig smaksidentitet, forteller Jan-Arne Moen, Kokk og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

- Det som ofte setter en stopper for den gode woksausen laget fra grunnen av er rett og slett at man trenger en del ingredienser for å gi sausen den ultimate smaken. For å gjøre det lettere for deg har MENY lansert woksausene hoisin og szechuan, som er proppfulle med gode smaker. 

Dette er smaksrike woksauser! Mengden saus er tilpasset en wokrett for to. Wokretten skal ikke «flyte» i saus, sausen skal bare «glaze» alle ingrediensene i woken så den blir saftig og smakfull.

Søt og spicy woksaus  

De nye woksausene kommer ferdig i en praktisk pose, som du enkelt heller over woken etter at kjøttet/fisken/kyllingen og grønnsakene er stekt.

Et annet tips er å bruke woksausen som dressing i en salat, som denne salaten med laks og appelsinkokte gulrøtter, se oppskrift her.

Woksausen hoisin er en tyktflytende mørk saus som er rik på gode smaker og søt, og som passer godt til kjøttretter, and, fisk, skalldyr eller grønnsaker. Den kan også brukes som dipp eller som en ”glaze”, for eksempel når du ovnssteker kylling eller laks.

Ingefær gir sausen et friskt preg, forteller Jan-Arne.

Woksausen szechuan er en saus med sweet chili og sesam, og gir wokretten en sikkelig piff. Med chili og sesam er dette en saus som passer spesielt godt til kyllingretter, men den er også perfekt til biff eller fisk!

Prøv for eksempel woksausen szechuan med sammen med denne oppskriften på laksewok med nudler, en middag som du har klar på under 20 minutter. Se oppskrift på laks med woksaus her

Wok deg til en sunnere middag!

Wok deg til en sunnere middag!

Wok er både enkelt, raskt og sunt. Her får du tipsene som gjør woken til en...