Hemmeligheten bak en god wok er sausen
Wok er både raskt, sunt - og perfekt hverdagsmat som er klar på 20 minutter. Kjøtt, kylling, fisk eller en annen proteinkilde, i kombinasjon med grønnsaker og nudler. Enklere blir det ikke.
Det som kjennetegner en god woksaus er en tydelig smaksidentitet, forteller MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.
- Det som ofte setter en stopper for den gode woksausen laget fra grunnen av er rett og slett at man trenger en del ingredienser for å gi sausen den ultimate smaken. For å gjøre det lettere for deg har tilbyr MENY 4 knallgode woksauser med tydelig smaksidentitet.
Søt og spicy woksaus
Woksausene kommer ferdig i en praktisk pose, som du enkelt heller over woken når den nærmer seg ferdig.
Et annet tips er å bruke woksausen som dressing i en salat, som denne salaten med laks og appelsinkokte gulrøtter, eller som glaze på laksefilet eller biff, som i denne oppskriften: saftig biff med scezhuan saus.
Hoisin
Woksausen hoisin er en tyktflytende mørk saus som er rik på gode smaker og søt, og som passer godt til kjøttretter, and, fisk, skalldyr eller grønnsaker. Den kan også brukes som dipp eller som en ”glaze”, for eksempel når du ovnssteker kylling eller laks.
Szechuan
Woksausen szechuan er en saus med sweet chili og sesam, og gir wokretten en sikkelig piff. Med chili og sesam er dette en saus som passer spesielt godt til kyllingretter, men den er også perfekt til biff eller fisk!
Prøv for eksempel woksausen szechuan med sammen med denne oppskriften på laksewok med nudler, en middag som du har klar på under 20 minutter. Se oppskrift på laks med woksaus her.
Vietnamesisk
Vietnamesisk woksaus er en kraftig og medium sterk saus med godt sting og god ettersmak. Sausen passer perfekt til wok- og risretter.
Koreansk
Woksaus med koreanske smaker av miso og plomme. En kraftig saus med godt sting og god ettersmak.