Nøkkelhull – enklere å velge sunnere

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere. Mange av oss er og har blitt opptatt av sunnhet. Men hva er egentlig sunt? Helsemyndighetene har tatt ansvar for å definere nettopp dette og valgt Nøkkelhullet som en felles nordisk merkeordning for sunnere produkter.

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere

Helsedirektoratet og Mattilsynet ønsker med Nøkkelhullet å bidra til et sunnere kosthold i befolkningen - og gjøre det enklere å følge kostrådene i praksis. Varer som er nøkkelhullsmerket inneholder mindre mettet fett, salt og sukker, og mer kostfiber enn andre varer i samme kategori. Symbolet finner du på pakningen av ferdigpakkede produkter, samt at vi har merket dem på hyllen.

MENY har hele 500 varer merket med nøkkelhull

Hos MENY finner du hele 500 nøkkelhullsmerkede varer. Kategoriene du kan finne dem i er meieriprodukter, margarin og matoljer, kjøtt og kjøttprodukter, fiskeprodukter, ferdigretter, brød- og kornvarer, pasta, mel og gryn, vegetabilske produkter med samme bruksområde som meieriprodukter og kjøttprodukter.

Kategoriene som ikke har nøkkelhullsvarer er barnemat for barn opp til 3 år, syltetøy, juice, sauser, salatdressinger, majones, tørrmelk, nøtter, egg, brunost og prim, godteri, sjokolade, is, pannekaker, kaker og snacks som potetgull og peanøtter.

Se et utvalg nøkkelhullsprodukter her:

Noen produkter er naturlig nøkkelhullsmerket

Noen produkter er naturlig sunne og nøkkelhullsmerket som de er. Det gjelder ubearbeidet fisk, frukt, bær og grønnsaker. Dette er varer du finner ekstra mye av hos oss.

Se etter etter Nøkkelhullet når du vil handle sunnere!

Du kan lese mer på :www.nokkelhullsmerket.no