Slik gjør du pastaen litt sunnere
Pastasalat, pastagrateng, pasta bolognese og pasta med laks eller kylling er populære hverdagsmiddager i de norske hjem. Pasta tar gjerne under 10 minutter å forberede, og kan kombineres på mange forskjellige måter. Ikke rart det er så populært som det er!
Erstatt kjøttdeig med karbonadedeig
Pasta med kjøttsaus er mange barnefamiliers favoritt. Erstatter du kjøttdeigen med karbonadedeig får du en variant med mindre fett. Du kan også bruke kyllingkjøttdeig istedenfor vanlig kjøttdeig.
Bruk fullkornspasta
Erstatt vanlig pasta med fullkornspasta, som er en god kilde til kostfiber. Som en ekstra bonus holder grove kornprodukter holder deg mett enda lenger.
Bruk gulrøtter i sausen
Bruk gulrøtter i pastasausen. Da blir den gjerne ekstra saftig og god, samtidig som du får i deg næringen fra grønnsakene. Bruk gjerne 1 revet gulrot pr. 100 gram karbonadedeig.
Lag sausen selv (og bruk grønnsaker)
Det er enkelt - bruk hermetiske, hakkede tomater og litt tomatpurè og smaksett med salt, pepper og muskat.
Deretter kan du ha oppi grønnsaker som aubergine, squash, løk og friske tomater - disse passer utmerket i en pastasaus.
- Liker ikke barna grønnsaker, og klarer å finne hver minste lille grønnsaksbit du har gjemt i sausen? Bruk en hvitløkspresse! Både løk og squash egner seg til å presses gjennom hvitløkspressen. Da vil barna garantert ikke oppdage grønnsakene, bare den gode smaken.