Slik gjør du pizza litt sunnere
Pizza er ikke ansett som det sunneste valget til middag, men det er ikke så mye som skal til for å gjøre den grovere og grønnere. Vi kaller det Sunnspirasjon!
1. Topp pizzaen med grønnsaker og urter
Ikke alle pizzaer har så mye grønnsaker på fra før, og uavhengig av om du har kjøpt en ferdig pizza eller lager selv, så smaker det alltid godt med én ekstra ingrediens!
Topp med skivede tomater, paprika, sopp eller løk. Eller flere av disse. Da blir pizzaen mer spennende, smaksrik, næringsrik og den metter mer!
Noen av de mest brukte grønnsakene på pizza:
Grønn topping etter steking
Det er plass til mer grønt når pizzaen er stekt! Det finnes flere ulike typer topping som smaker godt når det puttes på pizzaen etter steking.
Prøv for eksempel et par never ruccola, avokado i skiver eller noen cherrytomater på toppen for en grønnere pizza.
2. Grovere pizzabunn
Det aller beste er om du lager pizzabunnen selv - da har du full kontroll på innholdet. I tillegg er det lite som slår en deilig, hjemmelaget pizza.
Bruk grovt mel i deigen. Både speltmel og grovt sammalt hvetemel kan fint brukes.
3. Grønt tilbehør
Uansett om du skal ha hjemmelaget pizza eller frossenpizza, server den sammen med en grønn salat eller oppkuttede grønnsaker. Så enkelt får du en litt sunnere middag!
4. Mer tomatsaus
Ikke bare vil ekstra tomatsaus tilføre mer sak til pizzaen, men en pizzasaus av god kvalitet er også næringsrik. Visste du at tomater er på sitt aller sunneste når de er varmet opp? Da frigjøres lykopen.
Lag gjerne sausen selv fra bunnen eller bruk MENYs tomatsaus med gulrot og fennikel.
5. Bruk magre råvarer
Velg magre proteiner som topping. Kylling, karbonadedeig og skinke smaker godt på pizza. Røkelaks er også godt på pizza, spesielt med hvit pizzasaus. Ha den på rett etter at pizzaen er stekt.