Enkle dressinger til salaten
Salat er både lett å lage, lett å like og lett å spise mye av uten at det går ut over kroppens «letthet».
Urteolje
Ingredienser:
- 1–2 hvitløkfedd, finhakket
- Ca. 1 dl mild olivenolje, raps- eller solsikkeolje
- 1 god håndfull hakkede friske urter som timian, oregano, persille, basilikum og/eller rosmarinblader
Slik gjør du:
Mos sammen hvitløk og urter i en morter og tilsett oljen, eller kjør alt raskt sammen med en stavmikser. Urter og mengde kan varieres etter ønske.
Bind sammen en timian- og rosmarinkvast og vips – så har du en smaksrik pensel.
Crème fraîche-dressing med gressløk
En superenkel dressing med hvitløk og gressløk som passer til det meste. Smak dressingen til med noen friske dråper sitronsaft, og bruk gjerne andre urter som dill, basilikum, estragon, kjørvel og persille, i tillegg til gressløk.
Ingredienser:
- 2 dl crème fraîche
- 1 lite hvitløkfedd, finrevet
- 4 ss hakket gressløk
- Noen dråper sitronsaft
- Salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Bland sammen crème fraîche, hvitløk og gressløk til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Dressing til grønn salat
Ingredienser:
- Saften av 1/2 sitron
- 3 ss olivenolje
- 1 hvitløkfedd, hakket
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Visp saften av en halv sitron med olivenolje. Rør inn finhakket hvitløksfedd og smak til med salt og pepper.
Dressing til Cæsarsalat
Cæsarsalat er en klassiker som garantert blir suksess. Her finner du oppskrift på den berømte dressingen og salaten.