Økologi

MENY har fokus på matglede kombinert med et stort vareutvalg, og fører i dag et av Norges største utvalg på økologisk mat. Vi satser på økologi og vil tilby våre kunder stadig flere varer til konkurransedyktige priser.

Om økologi

Økologisk mat produseres på naturens premisser, og på en måte som i størst mulig grad tar hensyn til dyrenes og plantenes naturlige adferd og behov.

For at en vare skal kunne merkes som økologisk, må den være produsert uten kunstgjødsel eller kjemiske plantevernmidler som kan forurense vassdrag og grunnvann og ytterligere med minimal bruk av tilsetningsstoffer, uten GMO, og uten å tilføre kunstige fargestoffer. I tillegg stilles det krav til dyrevelferd utover norsk lov.

Vareutvalg

MENY fører i dag over 350 varer som er økologiske. Totalt har butikkene tilgang på over 1300 økologiske varer. Det gjør oss til en av de beste på økologisk mat i Norge. Hos oss kan du blant annet velge økologisk frukt og grønnsaker, melk, ost, yoghurt, egg, brød, kjøtt, kaffe, juice, oljer, ketchup og sennep, hermetiske grønnsaker, pasta, sjokolade og sukkervare, frokostblandinger og bakevarer. De økologiske varene plasseres sammen med andre varer innenfor de forskjellige varegruppene.

Kunnskap 

Forbrukerne blir stadig mer opptatt av sunn mat, og etterspørselen etter økologiske matvarer øker. Dagens kunder er bevisste på økologi, og setter høye krav til kunnskap i butikkene. MENY er opptatt av fagkunnskap hos medarbeiderne i butikkene. For å øke kunnskapsnivået hos medarbeiderne har MENY utviklet et web-kurs om økologi som er tilgjengelig for alle ansatte. I tillegg har alle butikkene egen økologisansvarlig som er ansvarlig for å koordinere, motivere og informere.

Kommunikasjon 

Varene er tydelig merket med binders med Ø-merket foran varen, og den ensartede merkingen går igjen på internettsider og i kundeaviser.

Tilgjengelighet 

MENY har i dag butikker lokalisert på øst-, sør- og vestlandet. Se vår butikkoversikt.

Se etter produkter med debio-merket neste gang du handler.