Ferskvaresjef Ståle er kunnskapens mann

Ferskvaresjef Ståle er kunnskapens mann

Publisert 2. desember 2020
Ferskvaresjefen på MENY Solsiden får aldri nok kunnskap. Nå har han tatt sitt tredje fagbrev, men jakten på kunnskap og viljen til å dele med andre - tar aldri slutt for Ståle Sandvik.

Nylig gjorde ferskvaresjefen på MENY Solsiden i Trondheim seg fortjent til sitt tredje fagbrev, og har nå fagbrev som kokk, butikkslakter og fiskehandler.

Ståle ville sikre seg at han var minst like kompetent som lærlingene han er faglig leder for. 

- I denne jobben blir man jo aldri ferdig utlært, og spesielt når man jobber med unge mennesker er det viktig å holde seg oppdatert, sier Ståle. I tillegg er jeg nysgjerrig av natur og kunnskapen gir meg trygghet og selvtillit som jeg trenger for å være en god ferskvaresjef!

Med tre fagbrev har Ståle Sandvik det meste om både kjøtt og fisk. Med tre fagbrev har Ståle Sandvik det meste om både kjøtt og fisk.

Deler kunnskapen med kollegaene 

På MENY Solsiden jobber de hver dag med å dele av all kunnskapen. Rundt omkring i butikken finner kundene tipskort der de kan få tips til hvordan tilberede de forskjellige råvarene.

Det er heller ikke uvanlig at Ståle parterer et lam, eller tilbereder juleribba for åpen scene. 

- Vi gjør mye demonstrasjoner og annet gøy i butikken, og er også aktiv på sosiale medier. Og i tillegg vil jeg slå et slag for MENY Masters, som er en glimrende måte å dele kunnskap på, sier Ståle. 

Ferskvaresjefen på Solsiden er også medlem av MENY-Lauget som også er en arena for deling av kunnskap. 

Ståle er en viktig ressurs i MENY-Lauget, en som tar ansvar og alltid bidrar, enten det er internt i lauget eller når han representerer overfor leverandører og produsenter.

- Han er nysgjerrig, og kommer med faglig gode og relevante innspill. Samtidig er han trygg og du vet alltid hvor du har han. Rett og slett en kjempegod kollega, roser leder av Lauget, Espen S. Lie. 

Ståle har det faglige ansvaret for lærlingene på MENY Solsiden og er en populær læremester. Ståle har det faglige ansvaret for lærlingene på MENY Solsiden og er en populær læremester.

Helt på vidda 

Ferskvaresjefen er en av mange matarbeidere på Solsiden som er vant til å stå på en scene. Under den årlige matfestivalen er det mange som er i sving med å formidle både kunnskap og inspirasjon til hundrevis av fremmøtte.

Men det er ingen av dem som har stått fremfor et publikum av reineiere på Finnmarksvidda og partert et reinsdyr. Det har nemlig Ståle gjort. 

- Det var veldig spennende å partere et dyr på flatmark der vi etter hvert brukte skinnet til skjærebenk. Jeg lærte meg å bruke albuene for å få skinnet av mens vi skar, og pakket det hele i reinskinnet for å frakte det ferdig partert hjem.

- Den kvelden lagde vi blodferskt kjøtt og det var en fantastisk opplevelse. I tillegg til å høste annerkjennelse blant reineierne, husker jeg spesielt godt den varme dusjen jeg endelig fikk tatt da jeg var vel hjemme igjen. Helt magisk!  

Butikksjef Monica Kjendalen og Ståle Sandvik viser publikum hvordan man lager eplesorbet på den årlige matfestivalen for Solsiden. Butikksjef Monica Kjendalen og Ståle Sandvik viser publikum hvordan man lager eplesorbet på den årlige matfestivalen for Solsiden.