Tre alternative handleposer

Tre alternative handleposer

Publisert 27. juni 2018 Oppdatert 25. mars 2022
Vi har både papirposer, plastposer og gjenbruksposer. Det beste miljøvalget? Tenk gjenbruk!

Vi oppfordrer våre kunder til å tenke gjenbruk. Det er best for milljøet og lommeboka. Ifølge en livsløpsanalyse fra Norsus må et gjenbruksnett i nylon kun brukes 8 ganger før det miljømessig sidestilles med en plastpose. Les om analysen over posevalg her.
Derfor; Husk å ta med sekk, handlenett eller gjenbrukspose når du skal i butikken. Eller kjøp gjenbruksposen vår i slitesterk polyester, men bruk den da mange ganger! Hos oss får du 3 for 2. Blir gjenbruksposen ødelagt, gir vi deg ny gratis. 

Kunsten er å huske gjenbruksposen. Ha alltid et par i veska, bagen og i bilen. 

Tom for søppelposer om du ikke kjøper plastbæreposer? Vi har ruller med avfallsposer i 100 prosent gjenvunnet plast. Bruker du disse til restavfall fremfor plastposer, reduserer du plastforbruket betydelig. Billigere er de også.

Husk at du kan bruke plastposen om igjen

30% færre plastposer 

MENY har som mål å selge 30 prosent færre plastposer i 2025, mot 2015.

Papirpose bedre?

Mange liker papirposen best. Men hva er best for miljøet?  Det er ikke ett enkelt svar på dette - mange faktorer spiller inn, som tykkelse, vekt og størrelse på posene, produksjonssted, transportlengde og hva som skjer med posene etter bruk. Elementer som at plastposen til MENY er laget av 80 prosent gjenvunnet plast må med i regnestykket, det samme må forsøplingsperpektivet.

Velg pose i nettbutikken

Også i nettbutikken kan du velge hva slags poser du vil ha varene dine levert i. 

Bæreposer av bioplast?

Men hvorfor ikke bruker bæreposer av bioplast, spør enkelte?
Det er ikke dokumentert at bioplast brytes ned i naturen, spesielt ikke i havet hvor vannet er kaldt. I tillegg er ikke bioplasten gjenvinnbar, slik plastposene er.

Ha gjenbruksposer liggende i bilen, bagen, sekken og veska.