Tre alternative handleposer

Tre alternative handleposer

Publisert 27. juni 2018 Oppdatert 3. januar 2022
Vi gir kundene våre valgmuligheter. Derfor tilbyr vi papirpose, plastpose og gjenbrukspose! Det beste miljøvalget? Tenk gjenbruk!

Heldigvis havner ganske få norske plastposer i naturen. 80 prosent av dem brukes som søppelposer. MENY har likevel som mål å selge 30 prosent færre plastposer innen 2025, mot 2015. 

Gjenbruk – beste alternativ

Vi oppfordrer våre kunder til å tenke gjenbruk. Velg gjenbruksposen i slitesterk polyester. Den er en klar miljøvinner om den brukes igjen og igjen. 

Vi har gjenbruksposer i kassaområdet og gir deg en ny gratis om din er ødelagt. Kunsten er å huske den! Ha alltid et par liggende i veska, bagen og i bilen. Vi har alltid 3 for 2 på gjenbruksposene våre. Plastposene kan du jo også bruke flere ganger. 

Papirpose bedre?

Mange kunder liker papirposen best; den rommer mer og er enkel å brette. Men hva er best for miljøet? I et forsøplingsperspektiv er papirposen et bedre valg enn plastposen, mens mye tyder på at plastposen er best i et klimaregnskap dersom den kastes i avfallet og går til gjenvinning. Elementer som at MENYs plastposer er laget av 80 prosent gjenvunnet plast og at papirposen er tyngre og mer plasskrevende i transporten må tas med i regnestykket.  

Velg pose i nettbutikken

Også i nettbutikken kan du velge hva slags poser du vil ha varene dine levert i. 

Bæreposer av bioplast?

Men hvorfor ikke bruker bæreposer av bioplast, spør enkelte?
Det er ikke dokumentert at bioplast brytes ned i naturen, spesielt ikke i havet hvor vannet er kaldt. I tillegg er ikke bioplasten gjenvinnbar, slik plastposene er.

Ha gjenbruksposer liggende i bilen, bagen, sekken og veska.