Epler

Syd-Tyrol kan med rette kalles Europas Hardanger. Det er ikke uten grunn. Ved foten av Alpene finner man nemlig ideelle forhold for dyrking av epler. 

Tips

Royal Gala er i slekt med gule Golden Delicious, og har noe av den samme aromaen. Svært søtt, saftig og delikat eple med mild aroma og smak. Sødmen, sammen med en veldig håndterlig størrelse, gjør dette eplet til en favoritt blant de yngste. I matlagning passer Royal Gala møre fruktkjøtt perfekt til blant annet eplemos og chutney. Men også i klassiske salater som Waldorfsalat er den en vinner. Sesong hele året.

Tips

Svært crispy og deilig friskt. Både kjøttet og skallet har en varm smak og kraftig aroma, nesten krydret. Mange mener at dette eplet har den perfekte balansen mellom sødme og syrlighet. Det stilles strenge krav til den rosa frøkenen, og det er bare få epler som får smykke seg med navnet Pink Lady. Dette eplet er nydelig helt for seg selv i sin naturligste drakt, men passer også perfekt til steking og baking. Fyll eplene med rosiner og nøtter og bak dem i ovnen, eller bruk dem i den perfekte eplekaken. Sesong fra november til mai.