Hermetikk i ny, mer miljøvennlig emballasje

Hermetikk i ny, mer miljøvennlig emballasje

Publisert 6. mars 2020
Du har kanskje lagt merke til at bog, prior kylling, snurring og vilti har fått ny drakt? De gode gamle hermetikkboksene er nå byttet ut med kartong. Er smaken den samme og kan den resirkuleres? Her får du svart på alt du lurer på.

Ja, hvorfor skal man egentlig bytte ut de trofaste hermetikkboksene med kartong? 

Å endre emballasjen fra metall til kartong bidrar til redusert klimaavtrykk. Den nye, resirkulerbare kartongen, bidrar til 80% lavere CO2-utslipp og er i tillegg enklere å åpne.

Hvordan resirkuleres den nye kartongen?

Den nye kartongemballasjen resirkuleres på samme måte som melkekartongen – sammen med annet papp- og papiravfall.

Kartongen inneholder også plast og aluminium for å bevare maten best mulig. På gjenvinningsanlegget separerer en vanntrommel pappfibrene fra plasten og aluminiumet, som kommer ut som separate komponenter som kan gjenbrukes til andre nyttige produkter.

Ny emballasje har en rekke fordeler. Den nye Tetra Recart®-emballasjen er enklere å åpne, resirkulerbar, og mye bedre for miljøet. Ny emballasje har en rekke fordeler. Den nye Tetra Recart®-emballasjen er enklere å åpne, resirkulerbar, og mye bedre for miljøet.

Dette er miljøfordelene med den nye kartongen

69 % av kartongen er laget av fornybar, FSC-sertifisert pappråvare. I tillegg er den resirkulerbar når den kildesorteres sammen med papp og papiravfall.

Kartongen er flatpakket når den transporteres inn til anlegget som pakker maten. Sammenlignet med rund metallemballasje, spares man for hele 9 av 10 biler for transport av emballasjen til fabrikkene.

Når kartongen er ferdig pakket, bidrar den firkantede formen til at man transporterer mindre luft på vei til butikkene. Det betyr færre biler på veien, i tillegg til at kartong veier betydelig mindre enn metall. Dette bidrar til å bedre transporteffektiviteten.

Hva er FSC?

Forest Stewardship Council® er en politisk uavhengig, ikke-profittdrevet organisasjon, som arbeider for et sosialt, økonomisk og miljømessig ansvarlig skogbruk over hele verden.

Pappråvaren som brukes i den nye emballasjen er sertifisert av FSC. 

At emballasjen har lavere utslipp enn sammenliknbar emballasje har blitt beregnet av IFEU (Institute for Energy and Environmental Research), på vegne av Tetra Pak (Europeisk gjennomsnitt).