Korona har gitt rekord i ansettelser og søknader i MENY

Korona har gitt rekord i ansettelser og søknader i MENY

Publisert 9. mars 2021
Det siste året, fra nedstengingen 12. mars, har MENY ansatt 800 flere enn i samme periode året før. Antall søkere har økt med hele 81 prosent.

 - Både på deltids- og heltidsstillinger har vi det siste året flere ganger fått opp mot 700 søkere. Særlig i fjor vår var tallene rekordhøye med mange søkere fra restaurantbransjen, uteliv og reiseliv, sier Line Beate Jebsen, HR-direktør i MENY.

Antall søkere, samlet sett på alle stillinger, har i perioden fra mars 2020 til 2021, økt med hele 81 prosent, mot samme periode året før.

De fem stillingene som gjennom tidene har fått flest søkere i MENY, ble alle utlyst i perioden fra april til juni 2020, og alle er utlysninger i Oslo. 

Totalt har MENY i perioden fra mars i fjor til i år ansatt hele 800 flere enn året før, noe som er en økning i nyansettelser på ni prosent.

- Vi er heldige som opererer i en bransje som opplever vekst under korona, og er glade for å ha kunnet tilby jobb til flere. Noen har etter hvert gått tilbake til sine eksisterende jobber, andre har blitt og ser mulighetene og mangfoldet i oppgavene, sier Jebsen.

- Stort sett alle våre butikker har bemannet opp grunnet ekstra travle tider. Aller størst er oppbemanningen innen netthandel hvor vi har en vekst på 120 prosent, sier Jebsen. Hun forteller eksempelvis at MENY Osloveien i Hønefoss nå skal ansette 15 nye til å drifte nettbutikken.

Håndsprit kommet for å bli

De ansatte i MENY har, tross en trygg arbeidsplass, stått i en krevende og usikker arbeidssituasjon med håndtering av økt varetrykk, karanteneregler og innføring av omfattende smittevernsrutiner.

- Jeg er utrolig imponert over innsatsen og stemningen blant våre matarbeidere. Vi har rekordlavt sykefravær, høy score på medarbeidertilfredshet og få har heldigvis fått påvist korona, sier Jebsen.

Av de snaue 9 900 ansatte, har ca. 150 fått påvist korona, fordelt på 78 av landets totalt 184 MENY-butikker. Ingen av dem har fått påvist smitte fra arbeidsplassen i butikk.

- De lave smittetallene tar vi som et tegn på at våre smittevernsrutiner fungerer og at det også er trygt å handle hos MENY. Vi gleder oss likevel til en arbeidsdag hvor vi kan ha smaksprøver og demoer i butikk og slipper munnbind og avstandsregler. Håndsprit-dispenserne er nok kommet for å bli, avslutter Jebsen.