Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Helgrillet Singapore crispy duck

Helgrillet Singapore crispy duck

Ingredienser

1 stk hel and

Tilbehør

2 stk gulrot
1 stk agurk
2 stk vårløk
0,5 stk rødkål

Sweet chili saus

2 dl sukker
2 stk røde chili
3 stk hvitløksfedd
2,5 dl vann
0,5 dl hvitvinseddik
1 ts salt
2 ss maisenna
5 ss vann

Appelsinsaus

6 ss balsamico
6 ss appelsinjuice
4 ss sukker
2 terninger hønsebuljong
1 l vann
100 g usaltet smør
salt
pepper

Teriyaki saus/glaze

3 ss soyasaus
1 dl vann
2 ss hoisin saus
1 stk rød chili
1 cm ingefærrot
5 ss brunt sukker
1 ss akasiehonning
2 ts maisenna
5 ss kaldt vann

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Her har Anders og Erlend laget sin egen variant av den populære retten "crispy duck", i episode 5 av Norges Grillmester 2015.

  1. Tre anden på rotisseriet og pensle et jevnt lag med glaze over det hele. Forsøk å holde jevn varme på grillen og pensle igjen med glaze underveis. Her kan du med fordel bruke litt høyere varme enn vanlig da det er mye fett på en and. Ta ut anden når brystfileten viser 57 grader og la den hvile i 15 minutter. Del lår, vinger og brystfilet i mindre biter som får plass i en kinesisk lompe.
  2. Bland sammen mel og vann litt etter litt mens deigen til de kinesiske lompene eltes. Smelt smør og bland inn i en tynn stråle mens det eltes (nøytral olje kan også benyttes). Elt deigen så smidig og fast som mulig uten klumper. Kjevle deigen så glatt og flat som mulig uten og stek i tørr panne i 10 sekunder på hver side. Lompene skal være ca like store som en CD. Beregn 3-4 lomper per pers til middag.
  3. Lag appelsinsaus: Smelt sukker, men vær forsiktig så det ikke brenner seg i pannen. Tilsett så balsamico og appelsinjuice og la det hele jevne seg (ikke vær redd for at sukkeret stivner i denne prosessen, det løser seg opp igjen). Når dette er jevnt tilsetter du hønsebuljong blandet med vann. Dette skal kokes ned til ønsket tykkelse. Tilsett smør til slutt.
  4. Sweet chili saus: Fjern stilken på chilien og del opp i 3-4 deler. Hvis du vil ha sausen veldig mild fjerner du frøene. Skrell hvitløken og bland med chili, sukker, vann, eddik og salt med en stavmikser. Hell alt over i en liten gryte og kok opp. La det småkoke i noen minutter. Rør maisennaen i vannet og tilsett mens det koker. La sausen koke videre i 5-6 minutter eller til den er passe tykk. Avkjøl.
  5. Teriyakisaus: Bland sammen alle ingrediensene og kok til det blir passe tykt. Tilsett maisennablandingen og smak deg frem til en søt og lett spicy saus.
  6. Kutt gulrot, rødkål, agurk og vårløk i tynne strimler, ca 5 cm lange. Legg opp på separat fat. Fyll lompene med and, tilbehør og valgfri saus.