Hjemmelaget focaccia

Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia lages gjerne i langpanne og passer perfekt når du skal lage mat til mange. Passer godt som tilbehør til spekemat eller når du skal lage et litt luksuriøst smørbrød.
Hjemmelaget focaccia

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Topp gjerne focaccia med oliven, soltørkede tomater, fetaost og/eller urter.

Slik gjør du

  1. Start med å blande salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett ca. 6 dl lunkent vann og elt deigen til den er smidig.
  2. Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i ca. 30-45 minutter til deigen har fått dobbel størrelse.
  3. Smør en ildfast form eller langpanne med en desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. La deigen etterheve i ytterligere 30 minutter.
  4. Lag små hull jevnt over i deigens overflate med fingrene, og ringle over nok en desiliter olivenolje. Dryss over havsalt og rosmarin.
  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.