Hjemmelaget focaccia

Focaccia er et saftig, italiensk brød typisk med flaksalt og rosmarin på toppen. Hjemmelaget focaccia i ildfastform passer perfekt som tilbehør til annen mat og egner seg supert som nistebrød.
Hjemmelaget focaccia

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Prøv gjerne oliven, soltørkede tomater, fetaost og urter i eller på focacciaen, det smaker nydelig!

Slik gjør du

  1. Start med å blande salt med tørrgjær og hvetemel, bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00. Tilsett ca. 6 dl lunkent vann og elt deigen til den er smidig.
  2. Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i ca. 30-45 minutter til deigen har fått dobbel størrelse.
  3. Smør en ildfast form med en desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. La deigen etterheve i ytterligere 30 minutter.
  4. Lag små hull jevnt over i deigens overflate og ringle over nok en desiliter olivenolje. Dryss over havsalt og rosmarin.
  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving i ca. 30-45 minutter til deigen har fått dobbel størrelse.
Lag små hull jevnt over i deigens overflate og ringle over nok en desiliter olivenolje. Dryss over havsalt og rosmarin.