Ribbesandwich med frukt og valnøtter

Ribbesandwich med frukt og valnøtter

Ingredienser

320 gr ribbe, stekt
8 skiver landbrød
2 ss smør

Salat

1 stk pære
1 stk vårløk
50 gr valnøttkjerner
20 stk blå druer
1 stilk stangselleri

Dressing

40 gr majones
75 gr gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
0,5 ts salt
0,3 ts pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Julaften på en skive! Ribbesandwich med dressing, pære, selleri og valnøtter er som en smakebit av juleribba med waldorfsalat. Perfekt når du er i litt julestemning og lysten på noe godt.

  1. Skjær stekt ribbe i tynne skiver.
  2. Fres skiver av landbrød i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir.
  3. Lag salat. Bland sammen pære, vårløk, valnøtter, druer og stilkselleri.
  4. Lag dressing. Bland sammen majones og yoghurt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  5. Smør dressingen på stekt landbrød. Legg skiver av ribbe på halvparten av brødskivene, topp med salatblandingen og den andre halvparten av brødskivene.

Oppskrift fra