Toast med posjert egg og hollandaisesaus

Toast med posjert egg og hollandaisesaus

Ingredienser

8 stk egg
1 l vann
1 ss eddik
1 ss salt
1 pk hollandaise saus
4 skiver brød
2 dl salat
4 ts lakserogn
kjørvel

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på Egg Benedict - en klassiker som består av posjerte egg og hollandaisesaus på en engelsk muffin. Her har vi byttet ut muffins med en skive nybakt brød. Deilig og enkel frokost!

  1. 1. Kok opp vann i en dyp stekepanne, tilsett eddik og salt.
  2. 2. Knekk eggene et av gangen i en liten øse, lag en virvelstrøm i vannet med baksiden av en sleiv og la egget gli ned i vannet, samle hviten rundt plommen etterhvert som den stivner, la eggene trekke i ca 4 minutter til hviten er stivnet.
  3. 3. Ta eggene forsiktig opp med en hullsleiv og legg over på kjøkkenpapir så de kan renne av seg.
  4. 4. Varm opp hollandaisesaus, rist brødskivene gylne. Fordel salat og posjerte egg på skivene, og topp med hollandaisesaus, lakserogn og kjørvel. Krydre med salt og pepper.